Lotus Elise Cup 250

Σχετικά άρθρα

Η Lotus παρουσίασε την νέα Elise Cup 250, μια ακόμη ειδική έκδοση της Elise που ξεχωρίζει λόγω του μειωμένου βάρους της και των βελτιωμένων επιδόσεών της. Το μοντέλο διαθέτει νέο μπροστά προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, νέα γρίλια, ελαφρώς διαφορετικά φωτιστικά σώματα, νέο splitter, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή και διαχύτη. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα νέο αεροδυναμικό bodykit που είναι ικανό να παράγει 125 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στα 225 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό συναντάμε carbon αγωνιστικά καθίσματα επενδυμένα με μαύρο δέρμα και Alcantara, νέο πίνακα οργάνων, roll bar, νέο ηχοσύστημα που υποστηρίζει σύνδεση με iPod και Bluetooth, και αρκετά carbon και αλουμινένια διακοσμητικά.

Το βάρος της Lotus Elise Cup 250 ανέρχεται μόλις στα 884 κιλά, 14 λιγότερα από τον προκάτοχό της, λόγω της μπαταρίας ιόντων-λιθίου, των πολυκαρβονικών πίσω παραθύρων και των ελαφριών σφυρήλατων ζαντών με ελαστικά Yokohama Advan A048 LTS. Το βάρος μπορεί να μειωθεί περαιτέρω κατά 24 κιλά, (860 στο σύνολο), χάρη στην εξάτμιση τιτανίου (-7 κιλά), του Carbon Aero Pack (-3,7 κιλά), των carbon διακοσμητικών (-2,1 κιλά) και στα ελαφρύτερα δισκόφρενα (-4 κιλά).

Κίνηση παίρνει από τον 1.800αρη κομπρεσοράτο τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 246 ίππων με 250 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με τα 0-96 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 247 χλμ/ώρα.

Στην Αγγλία η Lotus Elise Cup 250 προσφέρεται από τις £47.400, ενώ στη Γερμανία από τις €62.600.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...