Η Tesla απέλυσε τη γυναίκα μηχανικό που την μήνυσε για σεξιστική κουλτούρα στο χώρο εργασίας

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Μάρτιο η AJ Vandermeyden, μια γυναίκα μηχανικός της Tesla, είχε μηνύσει την Tesla, ισχυριζόμενη πως αυτή έχει μια σεξιστική κουλτούρα στο χώρο εργασίας, που κάνει τους άνδρες να αμείβονται περισσότερο, παρότι κάνουν την ίδια δουλειά με τις γυναίκες, ενώ συμπληρώνει πως άνδρες με λιγότερες ικανότητες από τις γυναίκες, καταλαμβάνουν υψηλότερες θέσεις. Τώρα εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε πως η εταιρία απέλυσε την γυναίκα επειδή αποφάσισε να την μηνύσει με ψευδείς κατηγορίες.

Η γυναίκα ξεκίνησε να εργάζεται στην Tesla το 2013 και υποστήριζε πως αμείβεται με λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους άνδρες που κάνουν την ίδια δουλειά με αυτή. Επίσης συμπλήρωσε πως συχνά είναι η μοναδική γυναίκα σε μια αίθουσα συνεδριάσεων 50 ατόμων, ενώ έχει γίνει αποδέκτης σεξιστικών σχολίων από άνδρες συναδέλφους της.

Η Tesla δεν συμμερίζεται όσα της καταλογίζει στην αγωγή της η Vandermeyden και πως κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να δημιουργήσει ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον, απαλλαγμένο από διακρίσεις για όλους τους εργαζομένους της. Στην ανακοίνωσή της η εταιρία καταλήγει πως μετά από εσωτερική έρευνα που έκανε ανεξάρτητος ερευνητής, δεν μπόρεσαν να τεκμηριωθούν τα όσα την κατηγορεί η Vandermeyden για σεξιστική κουλτούρα στο χώρο εργασίας.

ΠηγήThe Guardian

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...