Τον περασμένο Μάρτιο η AJ Vandermeyden, μια γυναίκα μηχανικός της Tesla, είχε μηνύσει την Tesla, ισχυριζόμενη πως αυτή έχει μια σεξιστική κουλτούρα στο χώρο εργασίας, που κάνει τους άνδρες να αμείβονται περισσότερο, παρότι κάνουν την ίδια δουλειά με τις γυναίκες, ενώ συμπληρώνει πως άνδρες με λιγότερες ικανότητες από τις γυναίκες, καταλαμβάνουν υψηλότερες θέσεις. Τώρα εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε πως η εταιρία απέλυσε την γυναίκα επειδή αποφάσισε να την μηνύσει με ψευδείς κατηγορίες.

Η γυναίκα ξεκίνησε να εργάζεται στην Tesla το 2013 και υποστήριζε πως αμείβεται με λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους άνδρες που κάνουν την ίδια δουλειά με αυτή. Επίσης συμπλήρωσε πως συχνά είναι η μοναδική γυναίκα σε μια αίθουσα συνεδριάσεων 50 ατόμων, ενώ έχει γίνει αποδέκτης σεξιστικών σχολίων από άνδρες συναδέλφους της.

Η Tesla δεν συμμερίζεται όσα της καταλογίζει στην αγωγή της η Vandermeyden και πως κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να δημιουργήσει ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον, απαλλαγμένο από διακρίσεις για όλους τους εργαζομένους της. Στην ανακοίνωσή της η εταιρία καταλήγει πως μετά από εσωτερική έρευνα που έκανε ανεξάρτητος ερευνητής, δεν μπόρεσαν να τεκμηριωθούν τα όσα την κατηγορεί η Vandermeyden για σεξιστική κουλτούρα στο χώρο εργασίας.

 • NIKOS HomoAkatastatus

  Εlon δώσε πονο.Tην σάπια φεμινίστρια, να την στείλει πακέτο ο Trumpίνιο Βόρεια Κορέα ή ακόμα καλύτερα,Κούβα που είναι δίπλα.
  Θα της εξηγήσουν αλμυρό φυστίκι τι σημαίνουν οι φαντασιοπαπάτζες.
  Έχουμε φτάσει στον Δυτικό κόσμο,να κατηγορούν για ”σεξισμό” κάριες,που έχουν αρπάξει κάτι χιλιόμετρα φούτσες από τα 12.
  Προσλαμβάνουν το παλιόφιδο τον χειμώνα και την άνοιξη τους τσιμπά.

  • a_f_a

   την ξέρεις προσωπικά;

  • NIKOS HomoAkatastatus

   Διάβασε το τι είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ για το πως αμφισβητούν τα ΠΑΝΤΑ ακόμα και τα πιο φυσιολογικά.
   Το πως διαιρούν τις Κοινωνίες, για να οδηγούνται σε διαρκείς συγκρούσεις.
   Την τύπισσα την γνωρίζω πολύ περισσότερο, από όσο γνωρίζει ή ίδια το εγκεφαλοπλυμμένο κρανίο της.
   http://realpolitics.gr/archives/81711

  • a_f_a

   αν μου πεις τι ειναι “φυσιολογικο”…
   οταν στην αρχαια σπάρτη οι γυνάικες είχαν δικαίωμα να μορφώνονται, όταν στη βυζαντινη αυτοκρατορία να κληρονομούν τη περιουσία του άντρα τους… πολύ πριν αυτά που αναφέρει το “αρθρο” που αναφέρεις που μπλέκει τα πάντα όλα μέσα.
   αλλά ασε, να το σταματήσω εδω…. τσιρίδια γι’αυτα τα θέματα σε άλλα μπλογκ

  • anagnwsths

   Φίλε ισότητα δεν θέλουν ? Αν εσένα στο χώρο εργασίας σου έρθει μία και σου πει οτι είσαι παιδαράς και θέλει να την … εσύ θα πας κλαίγοντας να κάνεις μήνυση ? Χωρίς σωματική επαφή , έστω ένα άγγιγμα δεν υπάρχει παρενόχληση. Στα λόγια μπορεί ο καθένας να λέει οτι θέλει.

  • oi χειροτεροι και πιο κομπλεξικοι που μπορεις να μιλησεις ειναι….
   αντιρατσιστες….βιγκαν…..φεμινστριες..ποδηλατες/πεζοι..αντικαπνιστες !!!!

 • Mika

  Kαι “δαρμενη” και τωρα πια απολυμενη!!!

 • MitsosDaBest

  Μάλλον θέλησε να εκμεταλλευτεί τα “τρελά” δικαστήρια που υπάρχουν στις ΗΠΑ και επικαλούμενη τη γυναικεία ευαισθησία, προσπάθησε να βγάλει $$$…

 • Mitsos Ribopaido

  Σε ένα παράλληλο σύμπαν, η ΤΕΣΛΑ στεγάζεται στην ελλάδα, και ο προιστάμενος της κοπέλας της είπε ”Αντε μωρή απο δώ να πλύνεις κανα πιάτο”