Η θυγατρική της Deutsche Post, η StreetScooter GmbH και η Ford-Werke GmbH θα συνεργαστούν στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για χρήση σε υπηρεσίες διανομών. Η Deutsche Post έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμά της στα μικρά van με τη σχεδίαση και κατασκευή του StreetScooter μηδενικών ρύπων, και τώρα, και οι δύο εταίροι ενώνουν τις προσπάθειές τους σε ένα project μεγαλύτερου οχήματος. Το πλαίσιο του Ford Transit θα αποτελέσει τη βάση, πάνω στην οποία θα προστεθεί ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μπαταρία, ενώ η δομή του αμαξώματος θα πληροί τις προδιαγραφές των Deutsche Post και DHL Paket.

Η έναρξη παραγωγής προγραμματίζεται για τον Ιούλιο του 2017. Πριν το τέλος του 2018 τουλάχιστον 2.500 οχήματα θα υποστηρίξουν τις υπηρεσίες αστικών διανομών του Deutsche Post DHL Group. Με τέτοιο όγκο, η κοινοπραξία θα γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας για διανομές μεσαίου τύπου στην Ευρώπη.

Η Ford με το Deutsche Post DHL Group μοιράζονται τον ίδιο στόχο: μείωση των εκπομπών ρύπων και δημιουργία νέων κυκλοφοριακών λύσεων στις μετακινήσεις του μέλλοντος. Η νέα συνεργασία είναι ένα σημαντικό και χειροπιαστό βήμα στην επίτευξη αυτών των στόχων. O Steven Armstrong, group vice president & president Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, της Ford:

Η ηλεκτρική μετακίνηση (E-Mobility) και οι καινοτόμες κυκλοφοριακές λύσεις για αστικές περιοχές είναι σημαντικοί παράγοντες καθώς μεταμορφώνουμε την επιχείρησή μας για να ανταποκριθούμε στις μελλοντικές προκλήσεις. Σαν κορυφαίοι παίκτες στην Ευρώπη στον τομέα επαγγελματικών οχημάτων, αυτή η συνεργασία εκμεταλλεύεται άριστα τα πλεονεκτήματά μας, ενώ μέσω των StreetScooter και Deutsche Post DHL Group δημιουργούμε μια εκπληκτική συνεργασία και ένα παγκόσμιο δίκτυο.

Ο Jurgen Gerdes, μέλος εκτελεστικού συμβουλίου της Deutsche Post είπε:

Θεωρώ ότι αυτή τη συνεργασία ενισχύει σημαντικά την ηλεκτροκίνηση για τον τομέα μεταφορών στη Γερμανία. Αυτό το βήμα υπογραμμίζει ότι η Deutsche Post είναι ένας καινοτόμος ηγέτης. Θα ανακουφίσει τα κέντρα των πόλεων και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για υπηρεσίες logistics χωρίς εκπομπές CO2.

Επιπλέον της νέας γραμμής συναρμολόγησης η υπάρχουσα παραγωγή των μοντέλων StreetScooter θα επεκταθεί σημαντικά όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Η StreetScooter GmbH σχεδιάζει την παραγωγή 20.000 μονάδων ετησίως αυτού του επιτυχημένου, μικρού ηλεκτρικού van διανομών σε διαφορετικές εκδόσεις στο Aachen και σε μία άλλη περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Σήμερα, κυκλοφορούν ήδη 2.500 StreetScooter για τη Deutsche Post σε όλη τη Γερμανία. Όλο και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές από άλλες υπηρεσίες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους ή έχουν ήδη παραλάβει τα StreetScooters για να μετατρέψουν τη λειτουργία των στόλων τους σε μηδενικών ρύπων.