Θέλοντας να γιορτάσει την ψηφιακή κυκλοφορία του “The Fate of the Furious” αλλά και να στείλει ένα μήνυμα στην Universal σχετικά με τις γυναίκες του franchise, η ηθοποιός Michelle Rodriguez έγραψε στο Instagram της πως θ’ αποχωρήσει από το καστ του Fast and Furious αν δεν αναβαθμιστεί ο ρόλος των γυναικών.

Το F8 κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή σήμερα, ελπίζω να αποφασίσουν να δείξουν λίγη αγάπη στις γυναίκες του franchise με την επόμενη ταινία, ειδάλλως ίσως χρειαστεί να αποχαιρετήσω ένα αγαπημένο franchise. Ήταν μια καλή διαδρομή και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσαν οι φαν και το στούντιο όλα αυτά τα χρόνια…Αγάπη.

Παρά την πρόσφατη προσθήκη των Charlize Theron και Helen Mirren, οι γυναίκες της ανδροκρατούμενης σειράς δεν είχαν και την καλύτερη τύχη. Η Jordana Brewster αποχώρησε ύστερα απ’ τον ξαφνικό θάνατο του Paul Walker ενώ η μοίρα του χαρακτήρα της Elsa Pataky, Elena Nives σφραγίστηκε στην τελευταία αυτή ταινία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Rodriguez αναφέρετε στην έλλειψη γυναικείας παρουσίας στην σειρά. Σε παλαιότερη συνέντευξή της, τόνισε ότι “τρεις κοπέλες και 20 άντρες είναι η χαρά του αρσενικού” παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων είναι μοιρασμένες σχεδόν ισόποσα ανάμεσα στα φύλα. Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα τα επόμενα Fast and Furious να ξεφύγουν από το “macho vibe” ύφος της δεκαετίας του 90′, αλλά η δημοφιλία των ταινιών σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Κίνα, όπου η “μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού είναι αγόρια”, το καθιστά αδύνατον. Όπως είπε:

Στο τέλος της ημέρας, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουμε προς τα έξω για τις γυναίκες; Μου κάθεται βαρύ, ειδικά μέσα στο αμιγώς αντρικό περιβάλλον όπου εργάζομαι,

Δυο ακόμη ταινίες ετοιμάζονται για την σειρά “Fast & The Furious”, στις οποίες η χαρακτήρας της Rodriguez, Letty πρόκειται να επιστρέψει. Η 38χρονη Rodriguez έχει συμμετάσχει σε πέντε από τις συνολικά οκτώ ταινίες Fast and Furious.