Την ανάκληση 169 Seat Ibiza model year 2018, εντός του εύρους αρ.πλαισίων: από VSSZZZKJZJR000113 έως VSSZZZKJZJR012013, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, εντός του προαναφερόμενου εύρους αρ. πλαισίων, ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί ένας ελαττωματικός σωλήνας υψηλής πίεσης κλιματισμού. Ως αποτέλεσμα, σε συμβάν μετωπικής σύγκρουσης, ενδέχεται να υπάρξει διαρροή ρυπογόνου και εύφλεκτου αερίου.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν είτε μέσω σχετικών ανακοινώσεων στον Τύπο είτε εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών SEAT Service, για να γίνει ο έλεγχος και οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν είτε τηλεφωνικά στην γραμμή εξυπηρέτησης SEAT Line 800 11 80000, είτε ηλεκτρονικά μέσω του site της Seat.