Στο Paul Ricard το δεύτερο τεστ του Kubica

Σχετικά άρθρα

Ο Robert Kubica συγκαταλέγεται στους πιο συμπαθητικούς οδηγούς αγώνων της τελευταίας δεκαετίας. Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Πολωνό, αφού στις 6 Φεβρουαρίου του 2011 είχε ένα εξαιρετικά σφοδρό ατύχημα με το αγωνιστικό Skoda Fabia, το οποίο παραλίγο να του κοστίσει το δεξί του χέρι. Ο 32χρονος δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε αρκετά γρήγορα στα rally, αλλά το μεγάλο στοίχημα ήταν και παραμένει η επιστροφή στη Formula 1.

Τον περασμένο μήνα, ο πρώην οδηγός της Renault έκανε δοκιμές στη Βαλένθια με την Lotus E20, ολοκληρώνοντας 115 γύρους. Αυτό άφησε άκρως ικανοποιημένο τον ίδιο και την γαλλική ομάδα, ανεβάζοντας τις πιθανότητες για επιστροφή στο 80-90%, όταν πριν από το τεστ ήταν μόλις στο 10%. Η Renault ακόμα δεν κάνει κουβέντα για τους οδηγούς της, όμως το σενάριο επιστροφής δεν είναι καθόλου απίθανο.

Ο Kubica θα κάνει νέο τεστ με τη Renault, στην πίστα του Paul Ricard, όπως επιβεβαίωσε η ομάδα, δίχως ακόμα να γνωρίζουμε την ημερομηνία, ωστόσο το δεύτερο τεστ θα έχει διαφορετικό χαρακτήρα από το πρώτο, διότι θα κρίνει κατά πόσο ο Kubica θα μπορεί να επιστρέψει ξανά στο κορυφαίο επίπεδο, όπως δήλωσε ο Αγωνιστικός Διευθυντής των Γάλλων, Cyril Abiteboul.

Ενώ η πρώτη ημέρα των δοκιμών στη Βαλένθια ήταν για να κερδίσει ο Robert και πάλι την αίσθηση της οδήγησης, το δεύτερο τεστ θα είναι για να αξιολογηθούν οι δυνατότητές του να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο του ανταγωνισμού. Αυτή είναι μια νέα περίοδος στο προσωπικό και του επαγγελματικό του ταξίδι, και είμαστε περήφανοι που τον υποστηρίζουμε, δίνοντάς του την κατάλληλη υποδομή στο Paul Ricard, που ταιριάζει σε επαγγελματίες και μη οδηγούς.

Υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει, και ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως μόνο η απόδοσή του θα καθορίσει αν μπορεί μια μέρα να επιστρέψει και να γίνει επαγγελματίας οδηγός.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...