Συνεχίζεται το teasing του Hyundai i30 N

Σχετικά άρθρα

Με την Hyundai να παρουσιάζει το i30 N στις 13 του μηνός, έδωσε μερικά ακόμη teasers videos του γρήγορου μοντέλου της. Σύμφωνα με την εταιρία, το γράμμα Ν έχει δύο ερμηνείες, με την πρώτη να είναι το Nürburgring (καθώς εκεί έχει έδρα το τμήμα επιδόσεων της Hyundai ), και την δεύτερη να προέρχεται από την πόλη Namyang, στην Κορέα (εκεί που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης).

https://www.youtube.com/watch?v=o_da3JsJrqM

Η πρωτοβουλία του N-brand της Hyundai, δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, λίγους μήνες μετά την άφιξη του πρώην εκτελεστικού μηχανικού του BMW M Division, Albert Biermann, στον όμιλο Hyundai-Kia. Σήμερα, το Ν τμήμα αριθμεί περίπου 120 υπαλλήλους παγκοσμίως, σε τμήματα σχεδιασμού, μηχανικής, δοκιμών και ανάπτυξης.

Μηχανικά, έχει διαρρεύσει ότι το κορεατικό hothatch θα παίρνει κίνηση από έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 2,0-λίτρων, που θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, 250 και 280 ίππων με 400 Nm ροπής, με τη κίνηση να περνά στον μπροστά άξονα, μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (E-LSD).

https://www.youtube.com/watch?v=M0pOJGWfBaY

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων, ενώ από το 2019 θα προσφέρεται και ένα αυτόματο DCT 8 σχέσεων, με την πιο δυνατή -Performance- έκδοση να διαθέτει πιο σκληρή ανάρτηση και πιο μπάσα εξάτμιση.

Στιλιστικά το i30 N διαθέτει νέο επιθετικό bodykit με διαχύτη, αεροτομή και πλαϊνές ποδιές, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε σπορ καθίσματα και νέο τιμόνι που ενσωματώνει πάνω του τα κουμπιά επιλογής των προγραμμάτων οδήγησης του αυτοκινήτου. Οι ζάντες είναι 19″ και εφοδιάζεται με ελαστικά της Pirelli P-Zero.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Hyundai Santa Cruz

H Hyundai παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του Santa Cruz, με το pickup να αποκτά νέα γρίλια, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες και στο εσωτερικό...

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr