Toyota Yaris GRMN. Μόλις 400 μονάδες στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Η Toyota τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης παρουσίασε το Yaris GRMN, την γρήγορη έκδοση του νέου Yaris, η οποία θα πουληθεί σε μόλις 400 τυχερούς στην Ευρώπη, με τα 100 από τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στα τέλη του φθινοπώρου και θα προσφέρεται μόνο σε τρίπορτη έκδοση. Κάτω από το καπό του υπάρχει ένας 1.800αρης κομπρεσοράτος κινητήρας απόδοσης 210 ίππων, με την κίνηση να περνά στον μπροστά άξονα μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Το βάρος του ανέρχεται στα 1.135 κιλά, με την εξάτμιση να είναι τοποθετημένη στο κέντρο, με την “καυτή” έκδοση του Yaris, που θα είναι το μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας με κομπρεσοράτο κινητήρα, σύμφωνα με την Toyota να έχει την καλύτερη επιτάχυνση στα 0-100 χλμ/ώρα, αλλά και στα 80-120 χλμ/ώρα. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λίγο πάνω από τα 6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 230 χλμ/ώρα.

Διαθέτει επιθετικό bodykit, φουσκωμένα φτερά, αεροτομή και διαχύτη, με το όνομα GRMN να προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων “Gazoo Racing Masters of the Nürburgring”. Οι ζάντες είναι 17″ της BBS, διαθέτει ειδικά γραφικά στο σώμα bucket καθίσματα και τριάκτινο τιμόνι στο εσωτερικό, με την Toyota να έχει κάνει αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης, στο σύστημα πέδησης που διαθέτει τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά, αλλά και στο σύστημα ανάρτησης (σκληρότερες αναρτήσεις και παχύτερες αντιστρεπτικές), προκειμένου να βελτιώσει τον χειρισμό και την οδική του συμπεριφορά.

Η τιμή του είναι τσουχτερή μιας και στη Γερμανία ανακοινώθηκε πως ξεκινά από τις €29.900, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία η αρχική του τιμή ανέρχεται στις £26.295 (€29.940).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...