Πιθανή είσοδος της Aston Martin στην F1 από το 2021

Σχετικά άρθρα

Στη φάση της διαμόρφωσης του σκηνικού για τους κινητήρες που θα τροφοδοτούν τα μονοθέσια της Formula 1 από το 2021 βρίσκονται οι υπεύθυνοι, με τη FIA και τα αφεντικά του αθλήματος να δέχονται τις προτάσεις, ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Ακόμα είναι νωρίς για να μιλάμε για τελικές αποφάσεις, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι δε θα πρέπει να περιμένουμε δραματικές αλλαγές, αφού η υβριδική φύση -που προσωπικά αντιπαθώ- θα παραμείνει.

Κάτι που θέλει να πετύχει η Formula 1 και η FIA είναι η προσέλκυση νέων κατασκευαστών. Στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε, το παρών έδωσαν οι Aston Martin, Cosworth, Zytek και Magneti Marelli, ενώ η πρώτη έχει σχέση με το άθλημα, αφού αποτελεί συνεργάτη της Red Bull Racing. Η βρετανική εταιρεία δεν αποκλείει την είσοδό στη Formula 1, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει το κατάλληλο οικονομικό περιβάλλον, όπως λέει ο Andy Palmer, CEO της Aston Martin.

Πάντα υπάρχει αυτή η ερώτηση, αν θέλεις να μπεις ως ομάδα. Ο βασικός μας ανταγωνιστής είναι η Ferrari, έτσι, από αυτή την άποψη, υπάρχει μια λογική για να εμπλακούμε με κάποιον τρόπο. Αλλά, για μια εταιρεία που μόλις άρχισε να σημειώνει κέρδη, δεν έχουμε 350-400 εκατομμύρια ετησίως για να ξοδέψουμε στη Formula 1. Αν -και πραγματικά είναι μεγάλο αν- υπάρχει ένα όριο που μπορείς να ξοδέψεις για την ανάπτυξη ενός νέου κινητήρα, και αυτό είναι σε λογικό επίπεδο, έχουμε έναν καλό λόγο για να το εξετάζουμε. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλές επιλογές, και εξακολουθεί να μην υπάρχει η τελική ιδέα.

Σύμφωνα με τον Palmer, η κατεύθυνση δείχνει να είναι σωστή, ενώ ο ίδιος δεν πιστεύει πως θα επικρατήσει τελικά η λύση που θα είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Σίγουρα, τα πράγματα κυλούν στον σωστό δρόμο. Σίγουρα, όλοι δέχονται ότι θέλεις περισσότερο θέαμα στη Formula 1, περισσότερο ήχο, δε θέλεις να περιορίσεις τόσο πολύ την απόδοση, αλλά πρέπει να μειώσεις το κόστος. Δεν πιστεύω ότι διαφωνεί κάποιος με αυτό. Όμως, το θέμα είναι πώς. Η FIA θα πει «Γιατί δεν το αφαιρείς αυτό;» και οι μισοί θα πουν «Όχι, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.» Έτσι, υπάρχεις ακόμα πολύς δρόμος μέχρι το τελικό format στο οποίο θα μπουν όλοι.

Και δεν πιστεύω ότι αυτό θα γίνει ποτέ. Πιστεύω ότι τελικά είτε η FIA είτε η Formula 1 θα βγουν μπροστά και θα πουν «αυτό πρέπει να γίνει.» Ο twin-turbo κινητήρας δεν έχει επικρατήσει μέχρι στιγμής έναντι του ενός turbo. Ναι, έπεσε στο τραπέζι ως πρόταση, αλλά ακόμα δεν έχει καθοριστεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr