Μπαίνουμε ουσιαστικά στο δεύτερο μισό της σεζόν, παρόλο που το καλοκαιρινό διάλειμμα δεν έχει έρθει ακόμα. Το ενδέκατο φετινό Grand Prix διεξάγεται στην πίστα της Βουδαπέστης, το γνωστό και ως Hungaroring, πριν από το κενό των τεσσάρων εβδομάδων. Η χάραξη δεν είναι ότι το καλύτερο όσον αφορά το θέαμα, με την καλύτερη ευκαιρία για προσπέρασμα να είναι η πρώτη στροφή, αν και είναι αρκετά διασκεδαστική στην οδήγηση.

Στη θεωρία, τα μονοθέσια που ήταν γρήγορα στο Μονακό, θα είναι κι εδώ, αφού η δύναμη του κινητήρα δεν είναι σημαντική, εν αντιθέσει με την μηχανική πρόσφυση, ένα κομμάτι στο οποίο η SF70H τα πηγαίνει εξαιρετικά. Βέβαια, από το Μόντε Κάρλο έχει περάσει αρκετός καιρός και η Mercedes δείχνει να έχει βρει περισσότερο ταχύτητα στην W08.

Μετά από ένα περίφημο Grand Prix στην πατρίδα του, ο Lewis Hamilton θέλει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη, ώστε να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία, με τη διαφορά από τον Sebastian Vettel να πέφτει στον έναν βαθμό. Ο Βρετανός είναι ο πολυνίκης στην ουγγρική πίστα, έχοντας κατακτήσει τη νίκη πέντε φορές.

Ο αγώνας είναι αρκετά μακρύς σε διάρκεια και αναμένουμε δύο pit stops, συνεπώς η στρατηγική ίσως να είναι πιο σημαντική σε αυτόν τον αγώνα. Όπως και στο Silverstone, έτσι κι εδώ θα έχουμε ξανά την πολύ μαλακή, τη μαλακή και τη μέση γόμα, πράγμα που ενδεχομένως να ευνοεί τη Mercedes, καθώς τα περισσότερα προβλήματα της ομάδας του Brackley εμφανιζόταν με την υπέρ-μαλακή γόμα.

Δύο είναι οι ζώνες DRS που έχουν οριστεί, με την πρώτη να ξεκινά 40 μέτρα μετά την τελευταία στροφή, μέχρι τα φρένα της πρώτης στροφής, και τη δεύτερη 6 μέτρα μετά την πρώτη στροφή, μέχρι τα φρένα της δεύτερης. Ο καιρός αναμένεται να είναι καλός το 3ήμερο, με θερμές συνθήκες κατά τη διάρκεια του αγώνα.

1Η παρθενική νίκη του Alonso, το 2003

2Προσπέρασμα που έκοψε την ανάσα, μεταξύ των Barrichello και Schumacher, το 2010

3Μερικά ενδιαφέρονται στατιστικά

4Η νίκη του Nigel Mansell απέναντι στον Ayrton Senna, το 1993

5Ο Ricciardo προσπερνά τους Hamilton και Alonso για να φτάσει στη νίκη, το 2014

6Ο Raikkonen διαμαρτύρεται για τις αμυντικές τακτικές του Verstappen, το 2016