Το ηλεκτρικό crossover της BMW θα διαθέτει αυτόνομη οδήγησης επιπέδου 3

Σχετικά άρθρα

Λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση από το BMW Group, ότι μπαίνει στην ηλεκτρική εποχή, μαθαίνουμε σήμερα ότι το επερχόμενο ηλεκτρικό crossover της βαυαρικής εταιρίας θα διαθέτει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Αυτό σημαίνει πως το i5, iNext ή όπως αλλιώς ονομαστεί το τρίτο τέκνο της οικογενείας “i” της BMW, θα επιτρέπει στον οδηγό του να παίρνει τα χέρια από το τιμόνι και τα μάτια από τον δρόμο. Η φυσική παρουσία ανθρώπου στα χειριστήρια, ωστόσο, καθίσταται απαραίτητη για το συγκεκριμένο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης, καθώς η απόλυτη αυτονόμηση των τετράτροχων έρχεται στο επόμενο –και τελευταίο- επίπεδο 4.

Ο διευθυντής της BMW i στον Καναδά, Kevin Marcotte, υποστήριξε πως:

Το ηλεκτρικό crossover μας θα είναι ένα άλμα προόδου για την ηλεκτροκίνηση ειδικά, αλλά και την τεχνολογία γενικότερα.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές, όμως πιθανότερη χρονιά λανσαρίσματος προκρίνεται το 2021, ενώ φημολογείται ότι θα φέρει πολλές επιρροές από το Vision Next Concept 100. Επίσης, ο Marcotte δήλωσε πως το νέο μοντέλο θα διαθέτει πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών, δίχως να κατονομάσει κάποια από αυτές.

Οι Bαυαροί έχουν γνωστοποιήσει τις προθέσεις τους για μια roadster έκδοση του i8 του χρόνου, την ηλεκτρική έκδοση του Mini (ονόματι BEV) το 2019 και την αντίστοιχη της Χ3 έναν χρόνο αργότερα.

ΠηγήInsideEvs

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα