Audi και BMW επανεξετάζουν το μέλλον τους στο DTM μετά την αποχώρηση της Mercedes

Σχετικά άρθρα

Αυτό που άπαντες απεύχονταν στο DTM, είναι πλέον γεγονός. Το 2019, θα βρει (ξανά) το κορυφαίο Πρωτάθλημα Τουρισμού στον κόσμο με δύο εταιρείες. Η αιφνίδια απόφαση της Mercedes να αφήσει το DTM μετά από 32 χρόνια και να αναζητήσει νέες (ηλεκτρικές) συγκινήσεις στην Formula E έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους κύκλους του πρωταθλήματος. Έτσι η Mercedes ακολουθεί τον δρόμο που χάραξαν η Audi και η BMW που και αυτές ανακοίνωσαν την πλήρη εμπλοκή τους στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα της FIA.

Το ερώτημα που τίθεται αυτόματα είναι τι θα κάνουν οι εναπομείνασες αυτές εταιρείες σε δύο χρόνια από τώρα. To DTM θα μπει σε γνωστά “μονοπάτια”, αφού, από το 2006 έως και το 2011, η μάχη για το στέμμα του πρωταθλητή δινόταν από δύο εταιρείες, Audi και Mercedes τότε μετά από την αποχώρηση της Opel, και μόνο οι σημαντικές αλλαγές των κανονισμών έπεισαν το Μόναχο να επιστρέψει μετά από 20 χρόνια στο θεσμό.

H Audi επαναλαμβάνει εδώ και καιρό ότι το DTM αποτελεί ζωτικής σημασίας πρωτάθλημα για το αγωνιστικό τμήμα της, αλλά η αποχώρηση της Mercedes ίσως καθιστά το μέλλον του πρωταθλήματος αβέβαιο για μετά το 2018.

Λυπούμαστε για την απόφαση της Mercedes να αποχωρήσει απ΄το DTM μετά το 2018. Οι επιπτώσεις για την Audi και το θεσμό δεν είναι ξεκάθαρες προς το παρόν. Aλλά, για εμάς, το να συμμετέχουμε σε ένα διεθνές Πρωτάθλημα Τουρισμού είναι ζωτικό κομμάτι για την στρατηγική που χαράζουμε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Tώρα, πρέπει να αναλύσουμε τη νέα κατάσταση με όλους τους εμπλεκόμενους για να βρούμε μια λύση ή να ψάξουμε για εναλλακτικές του DTM.

Τάδε έφη ο αγωνιστικός διευθυντής της Audi Dieter Gass. Αινιγματικός, θεωρώ, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι, αν δεν βρεθεί μια χρυσή τομή, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η εταιρεία από το πρωτάθλημα. Ο ομόλογος του Gass στην BMW Jens Marquardtμ απλά και κατανοητά, δήλωσε:

Xρειάζεται τώρα να αξιολογήσουμε τη νέα κατάσταση και μας λυπεί που πληροφορηθήκαμε την αποχώρηση της Mercedes μετά το 2018.

Η Formula E θα είναι πλέον το νέο πεδίο ανταγωνισμού των τριών γερμανικών εταιρειών απ΄το 2019/2020 και, παρά τα δυσάρεστα νέα για το DTM, η Audi έσπευσε να καλοσωρίσει την εταιρεία απ΄τη Στουτγάρδη:

Καλοσωρίζουμε τη Mercedes στην Formula E. Η σημασία των αγώνων με ηλεκτρικά μονοθέσια έγκειται στο γεγονός ότι και οι τρεις premium γερμανικές εταιρείες αποφάσισαν να αγωνιστούν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...