ΒΜW και McLaren. Δύο ονόματα που βρήκαν “στέγη” στο θρύλο που ακούει στο όνομα McLaren F1. Το θρυλικό supercar, που στοιχειώνει τα όνειρα των απανταχού petrolheads, κινούταν από τον S70 V12 κινητήρα της βαυαρικής εταιρείας και πάρα πολλοί, τολμώ να πω, επιθυμούν διακαώς μια μελλοντική συνεργασία των δύο αυτών εταιρειών.

Ωστόσο, McLaren και ΒΜW συνεργάστηκαν σε κάτι πιο “ταπεινό” στα μέσα της δεκαετίας του ’90, αλλά εξίσου πετυχημένο. Αυτή που βλέπεις είναι η BMW 320 E36 STW McLaren, όπως είναι το πλήρες όνομά της, και βγαίνει στο σφυρί αυτές τις μέρες από το Silverstone Auction. Η 320, με τον δίλιτρο κινητήρα και με αριθμό σασί 97008 εξελίχθηκε από το Woking για να αποτελέσει εφεδρικό αυτοκίνητο της ομάδας Schnitzer Motorsport για τη σεζόν 1997/1998. Κατόπιν, το 1999, ταξίδεψε στην Ιταλία για το Ιταλικό Πρωτάθλημα Τουρισμού και ο Fabrizio de Simone, κατέκτησε δύο νίκες  και ανέβηκε οκτώ φορές στο βάθρο των νικητών με την “Βαυαρή”. Ένα χρόνο μετά, η CiBiEmme, όπως είναι γνωστή στους φιλάθλους, εντάχθηκε στην ομάδα Cristy στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού με οδηγό τον Stefano Gabellini. Οι αγώνες δε θα σταματήσουν εδώ και το 2002, πωλήθηκε στην Ουγγαρία και αγωνίστηκε στο εθνικό πρωτάθλημα, κατακτώντας, μάλιστα τον τίτλο το 2004.

Μετά από ένα διάλειμμα περίπου δέκα ετών, ο Jim Whelan την έφερε ξανά στη Γηραιά Αλβιόνα για να αγωνιστεί στο HSCC Super Touring Car Championship, πρωτάθλημα με νοσταλγικό χαρακτήρα, αφού αγωνίζονται σε αυτό όλοι θρύλοι του BTCC των δεκαετιών ’80 και ’90. κάτι σαν του Tourenwagen Classics του DTM. Ένα ατύχημα, όμως στο Donington Park, διέκοψε την αγωνιστική της πορεία, μέχρι το 2015, που αγοράστηκε και επισκευάστηκε. Το κλασικό, πια, CiBieEmme Castrol’ livery επέστρεψε στο αμάξωμα και η κατάστασή της είναι πραγματικά “βιτρίνας”! Εκτιμάται ότι θα “πιάσει¨τιμή μεταξύ 85.000 και 102.000€

Παρακάτω μπορείς να θαυμάσεις το γερμανικό αυτοκίνητο που λες και βγήκε μόλις χθες από το εργοστάσιο!