Το compact crossover να έχει προγραμματιστεί να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, σήμερα μαθαίνουμε ότι θα παρουσιαστεί στις 23 του μηνός (καλό μήνα).

Το T-Roc θα είναι το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που θα εξοπλίζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48-volt θα γίνει το T-Roc, όπως αποκάλυψε ο Frank Welsch, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της γερμανικής εταιρίας.

Το crossover θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, με το μοντέλο, να αποκτά και R έκδοση, με τον κινητήρα του να προέρχεται από το Golf R των 310 ίππων. Αυτό βέβαια θα συμβεί μόνο αν η VW διαπιστώσει πως υπάρχει η απαιτούμενη ζήτηση από το κοινό, ώστε το αυτοκίνητο να καταστεί επιχειρηματικά βιώσιμο.

Volkswagen T-ROC Concept

Το μοντέλο θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB και θα προσφέρεται τόσο με τον υπερτροδοτούμενο, τρικύλινδρο 1000άρη όσο και με τον νέο, 1500άρη, τετρακύλινδρο TSI ενώ στην κορυφή της γκάμας των βενζινοκινητήρων θα είναι ο δίλιτρος TSI, ενώ δεν θα υπάρχει GTI έκδοση. Όσον αφορά στους πετρελαιοκινητήρες, θα είναι διαθέσιμος ο 1600άρης και ο δίλιτρος ενώ από πλευράς μετάδοσης όπως θα περίμενε κανείς, το T-Roc θα προσφέρει σύστημα τετρακίνησης –είτε ως επιλογή, είτε ως standard– και δύο κιβώτιο – ένα 6τάχυτο μηχανικό και ένα 7τάχυτο DSG. Τέλος, εξελίσσονται τόσο η plug-in υβριδική GTE έκδοση, όσο και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η κατασκευή του θα ξεκινήσει τέλη Αυγούστου στην Palmela της Πορτογαλίας με το μοντέλο να ξεκινά την εμπορική του πορεία, είτε στα τέλη του 2017, είτε στις αρχές του 2018.