Έχω την εντύπωση-βεβαιότητα ότι οι Αμερικάνοι σιχαίνονται τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων, είναι αλλεργικοί ρε αδερφέ, με λίγα λόγια. Όχι όμως για την 20-χρονη φοιτήτρια Jordan Dinsmore που παραλίγο να βιώσει τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια τριών, νεαρών ανδρών στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνα. Λέω παραλίγο γιατί η ύπαρξη του χειροκίνητου της έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή.

Η Jordan, αφού μόλις είχε σχολάσει από το εστιατόριο στο οποίο δουλεύει, κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό της. Για κακή της τύχη, της επιτέθηκαν τρία άτομα και την έριξαν στο έδαφος. Ένας εξ αυτών την απείλησε με όπλο ότι θα την πυροβολήσει, αν δε σωπάσει. Έτσι, ανάγκασαν την κοπέλα να μπει στο αυτοκίνητό της. Οδηγός θα ήταν έπειτα κάποιος από τους απαγωγείς. Σωστά; Ε, μάλλον όχι!

Ένας από τους άνδρες, μόλις είδε το χειροκίνητο κιβώτιο, τράπηκε σε φυγή, αφήνοντας εμβρόντητους τους άλλους δύο. Βέβαια, ούτε και αυτοί ήξεραν να οδηγούν αυτοκίνητο με χειροκίνητο και έτσι, ανάγκασαν την Jordan να καθίσει αυτή στη θέση του οδηγού και να κατευθυνθεί στο πλησιέστερο ATM διότι προφανώς, ήθελαν χρήματα. Η Jordan, μην έχοντας άλλη επιλογή, υπάκουσε στην εντολή του απαγωγέα, έφτασε στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που δεν είχε κάμερες παρακολούθησης, αλλά και βρισκόταν σε σκοτεινό σημείο, έβγαλε 300$ δολάρια και μπήκε ξανά στο αυτοκίνητο. Σε εκείνο το σημείο, ένας από τους απαγωγείς της είπε ότι θα πάνε στο σπίτι ενός φίλου, όπου και θα τη βίαζαν.

Οι σκέψεις της πώς να γλιτώσει από την ομηρία ήταν αρκετές. Είτε θα τράκαρε το αυτοκίνητο, με κίνδυνο, όμως, να τραυματιστεί η ίδια, είτε θα έκανε στην άκρη και με κάποιο τρόπο θα έτρεχε γρήγορα μακριά. Το θετικό στην ιστορία είναι ότι κράτησε την ψυχραιμία της. Την ώρα που σκεφτόταν τον τρόπο διαφυγής της, οι απαγωγείς της είπαν να στρίψει δεξιά σε έναν δρόμο. Αντίθετα, η Jordan συνέχισε ευθεία, έβαλε νεκρά στο κιβώτιο, άνοιξε την πόρτα και πήδηξε έξω. Στην κατάθεσή της ανέφερε ότι οδηγούσε εκείνη τη στιγμή με περίπου 60χ.α.ω..

Η Dinsmore, αφού έτρεξε για λίγο,  σταμάτησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και η οδηγός του την παρέλαβε με ασφάλεια. Οι αστυνομικοί, μετά από λίγες μέρες, συνέλαβαν τους δυο από τους τρεις επίδοξους απαγωγείς. Επρόκειτο για δύο έφηβους, ηλικίας 17 και 15 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνδέονται και με άλλες έξι ληστείες στην περιοχή, όπως επίσης και με δύο απαγωγές.

Η “James Bond” Dinsmore, όπως την ονόμασαν οι αστυνομικοί λόγω της “κινηματογραφικής απόδρασής”
της, δήλωσε στο τέλος:

Για το υπόλοιπο της ζωής μου, σίγουρα θα οδηγώ αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο!