Για να βγει ένα αυτοκίνητο στην αγορά απαιτούνται αμέτρητα συμβούλια μεταξύ διάφορων τμημάτων μια αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως τα marketing, σχεδιασμού, μηχανολογίας, οικονομικών κλπ. Όπως καταλαβαίνεις είναι μια πολύπλοκη διαδικασία να συντονιστούν όλα αυτά, έτσι ώστε να βγει ένα πραγματικά επιτυχημένο μοντέλο, και όχι απλά ένα ακόμα αυτοκίνητο στην γκάμα της εταιρίας.

Σήμερα, η Hyundai χρειάζεται περίπου τρία χρόνια για να βγάλει στην παραγωγή ένα μοντέλο, δηλαδή από την στιγμή που ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου, μέχρι τη στιγμή που θα βγουν από το εργοστάσιο τα πρώτα αυτοκίνητα. Με τον ανταγωνισμό να έχει γίνει πιο έντονος από ποτέ, η Hyundai θέλει να αντιδρά στα trends και τη ζήτηση της αγοράς όσο πιο άμεσα γίνεται. Γι’αυτό σκοπεύει να μειώσει το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ένα σχέδιο γίνει πραγματικότητα, σε μόλις 18 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Hyundai και της Genesis, Luc Donckerwolke, σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε:

Καθώς οι κύκλοι ζωής γίνονται συντομότεροι, θα μειωθούν δραστικά. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο σχεδιασμός μπορεί να μειωθεί κατά το ήμισυ.

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, η Hyundai θα ανοίξει ένα νέο -τεραστίων διαστάσεων- σχεδιαστικό κέντρο δίπλα από το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας, στην πόλη Namyang, κοντά στη Seoul της Ν.Κορέας. Αυτό θα κοστίσει 67 εκατ. δολάρια, θα έχει εμβαδόν 30.658 τ.μ., έχοντας το διπλάσιο μέγεθος από το υπάρχον, ενώ σε αυτό θα εργάζονται 400 σχεδιαστές.

Όταν αυτό ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 μήνες, ο Donckerwolke πιστεύει ότι οι σχεδιαστές της εταιρία θα μπορούν να μειώσουν το σχεδιαστικό κύκλο κατά 30%.