Η Ford, σε συνεργασία με την Deutsche Post DHL Group, θα βγάλουν -μέχρι το τέλος του έτους- στους δρόμους της Γερμανίας 150 ηλεκτρικά βαν για χρήση σε υπηρεσίες διανομών. Αυτό ονομάζεται StreetScooter Work XL, και βασίζεται στο πλαίσιο του Ford Transit, πάνω στο οποία θα προστεθεί το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μπαταρία, ενώ η δομή του αμαξώματος θα πληροί τις προδιαγραφές των Deutsche Post και DHL Paket.

Τα πρώτα ταχυδρομικά βαν προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους, ενώ μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται να προστεθούν 2.500 οχήματα, που θα υποστηρίξουν τις υπηρεσίες αστικών διανομών του Deutsche Post DHL Group. Με τέτοιο όγκο, η κοινοπραξία θα γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας για διανομές μεσαίου τύπου στην Ευρώπη. Το StreetScooter Work XL θα είναι διαθέσιμο με μπαταρίες χωρητικότητας μεταξύ 30 και 90 kWhs, που θα χαρίζουν στα βαν αυτονομία από 80 μέχρι 200 χλμ. Σύμφωνα με την DHL, κάθε ένα από τα StreetScooter Work XL μπορεί να μεταφέρει περισσότερα από 200 πακέτα, ενώ αναμένεται να εξοικονομεί ετησίως 1.900 λίτρα πετρελαίου, και περίπου 5.000 κιλά CO2.

Η Ford με το Deutsche Post DHL Group μοιράζονται τον ίδιο στόχο: μείωση των εκπομπών ρύπων και δημιουργία νέων κυκλοφοριακών λύσεων στις μετακινήσεις του μέλλοντος. Η νέα συνεργασία είναι ένα σημαντικό και χειροπιαστό βήμα στην επίτευξη αυτών των στόχων. Επιπλέον της νέας γραμμής συναρμολόγησης η υπάρχουσα παραγωγή των μοντέλων StreetScooter θα επεκταθεί σημαντικά όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Η StreetScooter GmbH σχεδιάζει την παραγωγή 20.000 μονάδων ετησίως αυτού του επιτυχημένου, μικρού ηλεκτρικού van διανομών σε διαφορετικές εκδόσεις στο Aachen και σε μία άλλη περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Σήμερα, κυκλοφορούν ήδη 2.500 StreetScooter για τη Deutsche Post σε όλη τη Γερμανία. Όλο και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές από άλλες υπηρεσίες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους ή έχουν ήδη παραλάβει τα StreetScooters για να μετατρέψουν τη λειτουργία των στόλων τους σε μηδενικών ρύπων.