Η Ford πατεντάρει αφαιρούμενο τιμόνι και πεντάλ, η Jaguar Land Rover ενεργά πτερύγια

Σχετικά άρθρα

Με τα αυτόνομα αυτοκίνητα να έρχονται όλο και πιο κοντά μας, η Ford προχώρησε στη κατοχύρωση μιας πατέντας για αφαιρούμενο τιμόνι και πεντάλ. Όπως περιγράφεται στην ευρεσιτεχνία της Μπλε Οβάλ εταιρίας, το σύστημα θα επέτρεπε να υπάρχει ένα τιμόνι και πεντάλ για αναπτυξιακούς σκοπούς, ενώ θα έδινε και τη δυνατότητα της Ford να παρέχει τιμόνι και πεντάλ στους πελάτες των αυτόνομων αυτοκινήτων της, αν της το ζητούσαν.

Σύμφωνα με τα σχέδια, θα υπάρχουν δύο αερόσακοι για τους μπροστά επιβάτες, ένας στο τιμόνι και ένας στο ταμπλό, με έναν αισθητήρα να καταλαβαίνει πότε και ποιος αερόσακος θα πρέπει να ενεργοποιηθεί.

Η Jaguar Land Rover από τη δική της πλευρά έχει κατοχυρώσει μια πατέντα με ενεργά πτερύγια στο σώμα των αυτοκινήτων της που μπορούν να εκτρέψουν τον αέρα στο πλάι, στο πίσω μέρος αλλά και στο κάτω μέρος τους, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά την αεροδυναμική των μοντέλων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα και την μείωση της κατανάλωσης τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...