Το 1992 ήταν μια ιστορική χρονιά για την αυτοκίνηση, καθώς η McLaren παρουσίασε την F1, και αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα supercars από τη δεκαετία του ’90 που θα μείνουν χαραγμένα με χρυσά γράμματα. Για τον εορτασμό των 25 χρόνων, η βρετανική εταιρία ανέβασε το συγκεκριμένο video, όπου θα δεις τον Gordon Murray να μιλάει για το εκπληκτικό δημιούργημα του.

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε χωρίς περιορισμούς σε κόστος και τεχονολογία. Η McLaren F1 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο δρόμου με ανθρακονημάτινο chassis. Οι ζάντες ήταν κατασκευασμένες από κράμα μαγνησίου. Για το υποπλαίσιο χρησιμοποιήθηκε τιτάνιο. Από το ίδιο, ελαφρύ υλικό κατασκευάστηκαν τα πεντάλ ενώ ακόμα και οι βελόνες στον ούτως ή άλλως χειροποίητο πίνακα οργάνων κατασκευάστηκαν ξεχωριστά. Στο πίσω μέρος, ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.1 λίτρων, απέδιδε πάνω από 620 άλογα ενώ για την μόνωση του engine bay, επιλέχθηκε ο χρυσός.

Διάβασε ακόμα: Η ιστορία πίσω από το ρεκόρ των 386,7 χλμ/ώρα της McLaren F1

Δεν ξέρω αν θα δημιουργηθεί ποτέ αυτοκίνητο σαν την F1. Έχουν κατασκευαστεί τεχνικά ανώτερα αυτοκίνητα αλλά αυτή η “no compromise” φιλοσοφία δύσκολα θα επαναληφθεί στο μέλλον. Κατασκευάστηκαν μόλις 106 μονάδες, και μερικές από αυτές σήμερα πωλούνται για 10 εκατ. δολάρια., γι’αυτό και η βρετανική εταιρία έχει ακόμα αρκετά ανταλλακτικά για αυτήν.

Πέρσι, η εταιρία είχε αποφάσισε να ξανά δημοσιεύσει το αρχικό δελτίο τύπου, καθώς και τις πρώτες φωτογραφίες, όπως γίνεται στη σημερινή εποχή του internet, σε σύγκριση με τον τρόπο του έντυπου -τότε- τύπου να ήταν διαφορετικός.