H McLaren έχει ακόμα αρκετά ανταλλακτικά για την F1

Σχετικά άρθρα

Από το 1992 μέχρι το 1998 κατασκεύασε συνολικά 106 αυτοκίνητα που φόρεσαν το λογότυπο F1, στις παρακάτω εκδόσεις:

Έκδοση Δρόμου Πρωτότυπο Αγωνιστικά Συνολικά
F1 64 5 69
F1 LM 5 1 6
F1 GT 2 1 3
F1 GTR 28 28
Σύνολο 71 7 28 106

Όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή, κάτι που αναπόφευκτα δυσκολεύει σημαντικά την χρήση ενός τέτοιου αυτοκινήτου, καθώς συνήθως η παροχή ανταλλακτικών είναι δύσκολη. Γι’αυτό κατά κύριο λόγο τέτοια αυτοκίνητα καταλήγουν σε κάποιο σωστά γκαράζ με κατάλληλη θερμοκρασία και υγρασία.

Ευτυχώς, όμως, η McLaren έχει σκεφτεί αυτό το πρόβλημα και έχει την λύση. Το τμήμα McLaren Special Operation, στο οποίο επικεφαλής τεχνικός για την McLaren F1 είναι ο Κύπριος, Παναγιώτης Τσουρής, είναι έτοιμο να κατασκευάσει σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές κάθε ανταλλακτικό, αν αυτό δεν υπάρχει στην αποθήκη. Φαντάσου λοιπόν, ότι υπάρχει ένα δωμάτιο γεμάτο με carbon πόρτες, ζάντες από μαγνήσιο κλπ.

Υπάρχουν ακόμα όλα τα “σωθικά” του V12 κινητήρα της BMW, έτσι ο κάθε τυχερός ιδιοκτήτης μια F1 να πραγματοποιήσει όποτε θέλει ένα rebuilt. Από την άλλη, η βρετανική εταιρία προσφέρει για την F1 νέα ξένον φωτιστικά σώματα, καθώς και νέα ελαφρύτερη εξάτμιση, φτιαγμένη από τιτάνιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...