Μετά την ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ Honda και Sauber, για παραχώρηση κινητήρων της πρώτης στην ελβετική ομάδα, η ιαπωνική εταιρία είχε βγει στα paddocks για ανεύρεση νέου συνεργάτη, και οι φήμες από τον αγώνα της Ουγγαρίας έλεγαν ότι μια υποψήφια ομάδα ήταν η Toro Rosso, παρόλο που η Ιταλική ομάδα -θυγατρική της Red Bull- έχει ενεργό συμβόλαιο με τους Γάλλους.

Σήμερα, όμως, μαθαίνουμε ότι οι συνομιλίες όντως υπήρχαν, αλλά τελικά δεν κατέληξαν σε “γάμο”. Ο λόγος φέρεται να είναι το οικονομικό σκέλος της συνεργασίας, και με τον χρόνο να πιέζει έτσι ώστε η συμμαχία Toro Rosso-Honda να είναι επαρκώς προετοιμασμένη για το επόμενο έτος, αποφασίστηκε να τερματιστούν οι συνομιλίες.

Εάν η ιταλική ομάδα αποφάσιζε να αλλάξει κινητήρα και να μεταβεί στην Honda, ο ιαπωνικός κατασκευαστής θα ήταν ο τρίτος διαφορετικός προμηθευτής της τα τρία τελευταία χρόνια. Έτσι, η Toro Rosso θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το powerunit της Renault και την επόμενη σεζόν.

Αν τελικά η McLaren αποφασίσει να σταματήσει τη συνεργασία της με την Honda, αυτό θα σήμαινε ότι οι Ιάπωνες θα έμεναν χωρίς ομάδα, και με τις Ferrari και Mercedes να έχουν αρνηθεί να δώσουν κινητήρα στην βρετανική ομάδα, αυτό θα άφηνε την McLaren με μοναδική επιλογή την Renault, η οποία όμως έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει τέταρτη ομάδα, καθώς θα επηρεαστεί η αξιοπιστία της μονάδος ισχύος.

Άρα όλα δείχνουν ότι και το 2018 θα έχουμε McLaren-Honda.