Η Porsche στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον επόμενο μήνα θα παρουσιάσει επίσημα την τρίτη γενιά της Cayenne η οποία σχεδιαστικά θα αντλεί στοιχεία από τη νέα Panamera. Ωστόσο η ιντερνετική παρουσίασή της θα γίνει νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 29 του μηνός.

Το αυτοκίνητο θα διαθέτει ενεργή αεροτομή, ενώ και το εσωτερικό του νέου γερμανικού SUV αναμένεται να είναι παρόμοιο με αυτό της δεύτερης γενιάς της Panamera, με λιγότερα φυσικά κουμπιά, ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνης ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η νέα Cayenne θα κατασκευαστεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιούν τα Audi Q7, Bentley Bentayga, VW Touareg και Lamborghini Urus, που κάνει χρήση αλουμινίου και χάλυβα υψηλής αντοχής, με το βάρος της νέας Cayenne να μειώνεται έως και κατά 200 κιλά. Μηχανικά αναμένεται να φορά μια γκάμα κινητήρων έξι και οκτώ κυλίνδρων και ανάμεσά τους θα συναντάμε έναν turbo 2,9-λίτρων V6, έναν V8 4,0-λίτρων και έναν plug-in υβριδικό V6 3,0-λίτρων, ενώ αναμένεται και ένας diesel κινητήρας, οι πωλήσεις του οποίου θα καθυστερήσουν για τους ίδιους λόγους που η Porsche έχει σταματήσει προσωρινά να δέχεται παραγγελίες των Panamera Diesel.