Η κινέζικη Great Wall θέλει να εξαγοράσει την Jeep από την FCA

Σχετικά άρθρα

Η Fiat Chrysler Automotives με σημερινή ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως δεν υπάρχει προς το παρόν καμία προσέγγιση από την κινεζική Great Wall Motor για την εξαγορά του τμήματος Jeep ή για κάποιο άλλο τμήμα ή για οποιαδήποτε μορφής συνεργασία. Ωστόσο, η Great Wall Motor επιμένει και μέσω της εκπροσώπου της δηλώνει πως στόχος της εταιρείας είναι η εξαγορά της Jeep από την FCA.

Η εκπρόσωπος της Great Wall Motor επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της εταιρείας της για την εξαγορά της Jeep κι εξέφρασε την ελπίδα οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία. Απέφυγε, ωστόσο, να διευκρινίσει εάν έχει ήδη υποβληθεί πρόταση εξαγοράς ή εάν η πρόταση προετοιμάζεται αυτό το διάστημα.

Νωρίτερα, η διοίκηση της ιταλο-αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat Chrysler είχε προσπαθήσει να βάλει «φρένο» στην όποια φημολογία, υποστηρίζοντας πως δεν της έχει υποβληθεί ουδεμία πρόταση εξαγοράς. Μάλιστα, πήγε ακόμη ένα βήμα μπροστά, επαναλαμβάνοντας την πλήρη αφοσίωσή της στην εκτέλεση του επιχειρηματικού σχεδίου της για την περίοδο 2014 – 2018.

Δημοσίευμα του Reuters υποστηρίζει πως η Great Wall Motor έχει έρθει σε τηλεφωνία επικοινωνία με την FCA προκειμένου να αποκτήσει μέρος ή το σύνολο της ιταλο-αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Μάλιστα, η διοίκηση της Great Wall Motor φερόταν να είχε ήδη ζητήσει συνάντηση με την FCA. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, η πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας, Wang Fengying, έχει στείλει ήδη email στην FCA, με το οποίο εξέφραζε το ενδιαφέρον του ιδιαίτερα για την Jeep.

Η Great Wall Motor Co, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια SUV στην Κίνα, με την Morgan Stanley να εκτιμά πως η Jeep μπορεί να αξίζει περίπου 20,6 δισ ευρώ. Η πρόεδρος της Great Wall προσπαθεί να αναβαθμίσει την αυτοκινητοβιομηχανία πουλώντας πιο ακριβά και πιο επικερδή μοντέλα, παρουσιάζοντας πρόσφατα μία νέα premium μπράντα με τον τίτλο WEY.

Εξαγοράζοντας τη Jeep η Great Wall θα μπορούσε να ακολουθήσει παρόμοιο μονοπάτι με αυτού που πήρε η Zhejiang Geely Holding Group Co που εξαγόρασε την Volvo Cars και πρόσφατα εξασφάλισε την πλειοψηφία των μετοχών στην Lotus.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 12.221 Jeep Cherokee

Η Jeep προχωρά στην ανάκληση 12.221 Cherokee στις ΗΠΑ, παραγωγής μεταξύ 21 Φεβρουαρίου 2022 και 6 Ιουνίου 2022, επειδή το ελατήριο στον μηχανισμό του...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

Ανάκληση 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300

Η Stellantis ανακαλεί 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300 για πρόβλημα παρόμοιο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως...