Ακόμη μια Pagani Huayra BC θα κοσμεί από εδώ και στο εξής τους δρόμους των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη βρίσκεται στο Μαϊάμι και ξεχωρίζει για το carbon σώμα της, γεμάτο κίτρινες λεπτομέρειες.

Να θυμίσω πως το αυτοκίνητο φορά τον υπερτροφοδοτούμενο V12 κινητήρα 6,0- λίτρων απόδοσης 789 ίππων με την ροπή να αγγίζει τα 1.098 Nm. Η ισχύς περνά στον δρόμο μέσω ημιαξονίων με τριποδικούς σταυρούς –μία διάταξη με ρίζες στα πρωτότυπα αντοχής- και ενός ολοκαίνουριου κιβωτίου ταχυτήτων. Αυτό, προέρχεται από την Xtrac και είναι ένα αυτοματοποιημένο, μηχανικό κιβώτιο 7 σχέσεων με ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό και ανθρακονημάτινα συγχρονιζέ, που είναι κατά 40% ελαφρύτερο από ένα διπλού συμπλέκτη και κάνει τις αλλαγές μέσα σε 75 ms. Η Huayra BC, είναι 132 κιλά ελαφρύτερη από το standard μοντέλο, καθώς ζυγίζει μόλις 1.218 κιλά.

Η εξάτμιση είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και ζυγίζει μόλις 2,9 κιλά, έναντι των 10 κιλών που ζυγίζει η standard. Τα bespoke φρένα, προέρχονται από την Brembo και αποτελούνται από “Monolithic” εξαπίστονες εμπρός δαγκάνες -6% ελαφρύτερες από τις απλές- και τετραπίστονες πίσω. Οι σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος, μειώνουν κατά 9 κιλά το βάρος ενώ τα ψαλίδια της ανάρτησης είναι κατασκευασμένα από το αεροπορικού τύπου αλουμίνιο που ονομάζεται Avional και είναι 25% ελαφρύτερο από το συμβατικά κράματα. Επίσης, η Pagani λέει ότι χρησιμοποίησε έναν νέο, άγνωστο τύπου ανθρακονημάτων που είναι 50% ελαφρύτερος και 20% ισχυρότερος από το τυπικό carbon.