Αυτή είναι η νέα Porsche Cayenne

Σχετικά άρθρα

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, καθώς μόλις διέρρευσαν πολλές επίσημες φωτογραφίες της τρίτης γενιάς της Cayenne. Ναι, μπορεί να μην φαίνεται από τον εξωτερικό σχεδιασμό, καθώς αυτός ακολουθεί έναν εξελικτικό χαρακτήρα και αντλεί στοιχεία από τη νέα Panamera και την Macan, αλλά το μοντέλο είναι συθέμελα καινούριο.

Το επίσημο ντεμπούτο του νέου SUV της Porsche θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον επόμενο μήνα, με το αυτοκίνητο να διαθέτει ενεργή αεροτομή στο πίσω μέρος. Το εσωτερικό του νέου γερμανικού SUV είναι παρόμοιο με αυτό της δεύτερης γενιάς της Panamera, με λιγότερα φυσικά κουμπιά, ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνης ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η γερμανική εταιρία αναφέρει ότι όλα τα πρωτότυπα της νέας γενιάς διένυσαν από το 2014, όταν και ξεκίνησε η εξέλιξη του μοντέλου, 4.400.000 εξαντλητικά χλμ. σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, με τη νέα Cayenne να βασίζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιούν τα Audi Q7, Bentley Bentayga, VW Touareg και Lamborghini Urus.

Αυτή κάνει χρήση αλουμινίου και χάλυβα υψηλής αντοχής, με το βάρος της νέας Cayenne να μειώνεται έως και κατά 200 κιλά. Μηχανικά αναμένεται να φορά μια γκάμα κινητήρων έξι και οκτώ κυλίνδρων και ανάμεσά τους θα συναντάμε έναν turbo 2,9-λίτρων V6, έναν V8 4,0-λίτρων και έναν plug-in υβριδικό V6 3,0-λίτρων, ενώ αναμένεται και ένας diesel κινητήρας, οι πωλήσεις του οποίου θα καθυστερήσουν για τους ίδιους λόγους που η Porsche έχει σταματήσει προσωρινά να δέχεται παραγγελίες των Panamera Diesel.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...