Μετά την συμμετοχή της Alfa Romeo στο πρωτάθλημα TCR, η ιταλική εταιρία επιστρέφει μετά από 11 χρόνια (τελευταία συμμετοχή το 2007) στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (BTCC). Η επίσημη ανακοίνωση έγινε πριν λίγα λεπτά, από τα paddocks της πίστας του Rockingham, όπου πραγματοποιείται σήμερα ο 8ος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος, με την Alfa Romeo να επιστρέφεις στις πίστες της Αγγλίας από το 2018, σε συνεργασία με την ομάδα Handy Motorsport.

Η ομάδα, με έδρα το Swindon, μπήκε για πρώτη φορά στο BTCC το 2014 και σήμερα τρέχει με ένα κατάλληλα τροποποιημένο Toyota Avensis. Επικεφαλής είναι ο πρώην οδηγός του BTCC, Simon Belcher, και το αυτοκίνητο θα δοκιμαστεί από τον εξαιρετικά επιτυχημένο οδηγό της ομάδας, Rob Austin.

Οι εργασίες για το project έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, και η ολοκλήρωση της συμφωνίας της Handy για να τρέξει με την Giulietta έρχεται σε συνεργασία με το συμβούλιο αντιπροσώπων της Alfa Romeo, υποστηρίζεται από τους κορυφαίους αντιπροσώπους της Alfa Romeo στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο παρελθόν η Alfa Romeo έχει κερδίσει τον τίτλο του Βρετανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού, πρώτα με τον Andy Rouse το 1983 στο τιμόνι μιας Alfetta GTV6, και έπειτα το 1994 με τον Ιταλό θρύλο, Gabriele Tarquini, στο τιμόνι μιας Alfa Romeo 155.