H Volkswagen ψάχνει προμηθευτή μπαταριών στην Κίνα, για να κατασκευάζει εκεί το e-Golf

Σχετικά άρθρα

Αυτή τη στιγμή η Volkswagen κατασκευάζει την ηλεκτρική έκδοση του Golf στο Wolfsburg της Γερμανίας, καλύπτοντας την ζήτηση της Ευρώπης και της Αμερικής. Με την τιμή του στην Γερμανία να ξεκινάει από €35.900 (αν και υπάρχει προνόμια ύψους μέχρι €4.000), ενώ στη Καλιφόρνια μπορείς να το αγοράσεις με μόλις €3.830!

Η γερμανική εταιρία προφανώς σκοπεύει να πουλάει το e-Golf και στην Κίνα, αλλά για να γίνει αυτό, πρώτα πρέπει να προετοιμάσει την τοπική παραγωγή, καθώς και να στραφεί σε κάποιον τοπικό προμηθευτή μπαταριών της Κίνας, προκειμένου να μειώσει το κόστος, και να φέρει ισχυρά τοπικά κίνητρα στο τραπέζι. Και αυτό γιατί η εξαγωγή από την Γερμανία θα το καθιστούσε εξαιρετικά ακριβό, εξαιτίας των δασμών εισαγωγής και άλλων φόρων.

Η VW συναρμολογεί ήδη απλά Golf στην Κίνα, και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο Foshan, της κοινοπραξίας FAW-Volkswagen, αλλά για να κάνει το ίδιο και για το ηλεκτρικό μοντέλο θα πρέπει να βρεθεί προμηθευτής μπαταριών, με επικρατέστερος να είναι η Contemporary Amperex Technology Ltd. (CATL).

Να θυμίσω ότι το ηλεκτρικό Golf φορά μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 35,8 kWh, που του χαρίζει αυτονομία 200 χλμ, ενώ στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών (NEDC) η αυτονομία του φτάνει στα 300 χλμ. Η φόρτιση τους γίνεται μέσω ενός 7,2 kW φορτιστή, που χρειάζεται λιγότερο από έξι ώρες για την πλήρη φόρτιση μέσω φορτιστή επιπέδου 2, ενώ με χρήση ταχυφορτιστή, η μπαταρία γεμίζει κατά 80% μέσα σε μια ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας από τα 115 άλογα και τα 270 Nm ροπής, πλέον αποδίδει 134 άλογα με 290 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 9,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 150 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα