Απεργία στο εργοστάσιο της VW στην Πορτογαλία

Σχετικά άρθρα

Οι εργαζόμενοι της Volkswagen στο εργοστάσιο της στη Πορτογαλία προχώρησαν σε απεργία σήμερα, προκειμένου να εναντιωθούν στην πρόθεση της διοίκησης του εργοστασίου να καταστήσει υποχρεωτική την εργασία το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν τα εργατικά συνδικάτα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συνδικάτου Site Sul, η απεργία κρίνεται πετυχημένη μιας και όπως δήλωσε:

Σχεδόν κανείς δεν ήρθε στο εργοστάσιο για δουλειά. Τα λεωφορεία ήταν άδεια. Για την ώρα η απεργία ξεκινά με μεγάλη συμμετοχή. Η συμμετοχή στην απεργία είναι πολύ μεγάλη, η παραγωγή του εργοστασίου έχει σταματήσει εντελώς.

Η απόφαση της διοίκησης του εργοστασίου να καταστεί υποχρεωτική η εργασία το Σάββατο για δύο χρόνια ελήφθη προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει η παραγωγή του T-Roc, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις του προς τα τέλη του έτους.

Έπειτα από μια μακρά περίοδο ηρεμίας, το Autoeuropa είδε να αυξάνεται η ένταση με τους εργαζόμενους μετά τη συνταξιοδότηση του ιστορικού τους συνδικαλιστικού εκπροσώπου τον Ιανουάριο.

Νομίζω ότι η μεγαλύτερη διαφορά είναι ποιος είναι κατά του ωραρίου και ποιος διαφωνεί με την έξτρα αμοιβή, ή την μικρή αμοιβή,

λέει ένας από τους εργαζόμενους.

Νομίζω ότι για τον κόσμο που εργάζεται εδώ αυτή η πρόσθετη αμοιβή έχει αξία,

λέει κάποιος άλλος.

Στο εργοστάσιο Autoeuropa, βρίσκεται στην Παλμέλα, περίπου 30 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας. Η παραγωγή στο εργοστάσιο αυτό, όπου εργάζονται περίπου 3.5000 άνθρωποι, δεν έχει σταματήσει ποτέ τη λειτουργία του από τότε που άνοιξε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, παρά μόνο σε γενικές απεργίες.

Το εργοστάσιο Autoeuropa, μια επένδυση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ της Volkswagen, εγκαινιάστηκε το 1995 και εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές ξένες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Πορτογαλία, αλλά και μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων της χώρας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...