Και η Σκωτία θέλει να “πατάξει” τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Σχετικά άρθρα

Η Σκωτία γίνεται ακόμη μια χώρα που θέλει να απαγορέψει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης και πετρελαίου), 8 χρόνια νωρίτερα από την Αγγλία.

Αυτό έγινε γνωστό από την Πρώτη Υπουργός της χώρας, την Nicola Sturgeon, η οποία έκανε γνωστά τα σχέδια της κυβέρνησής της να απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου έως το 2032. Η κυβέρνηση της χώρας θέλει μέσα στους επόμενους μήνες να ανακοινώσει το αναλυτικό σχέδιο προκειμένου να συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών μοντέλων, που σήμερα αντιπροσωπεύουν μόλις το 2%, δημιουργώντας περισσότερους σταθμούς φόρτισης σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, θέλει να επεκτείνει το επενδυτικό ταμείο Green Bus Fund, έτσι ώστε η αυξηθεί η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλών εκπομπών, ενώ θέλει να δημιουργήσει ένα Ταμείο Καινοτομίας, με τον αυτοκινητόδρομο A9 να γίνεται ο πρώτος πλήρως ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος.

Επίσης η Σκωτία θα επιτρέπει πλέον μόνο τα Euro 6 diesel και τα Euro 3 βενζινοκίνητα οχήματα να κινούνται στο κέντρο των πόλεων της, Αυτό σημαίνει πως περίπου 738.000 diesel και 244.000 βενζινοκίνητα αυτοκίνητα δεν θα μπορούν να εισέλθουν στα κέντρα των πόλεων. Οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 20 λιρών.

Η πρώτη πόλη που θα ισχύσει το μέτρο, από τα τέλη του έτους, θα είναι η Γλασκώβη, ενώ θα ακολουθήσουν το Εδιμβούργο, το Αμπερντίν και το Νταντί. Λόγω του μέτρου τα 2/3 των ταξί στη Γλασκώβη και το Εδιμβούργο πρέπει να αντικατασταθούν με την κυβέρνηση να δίνει χρηματικές επιχορηγήσεις για την αγορά “καθαρότερων” μοντέλων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...