Οι Ιάπωνες αγοράζουν λιγότερα kei cars

Σχετικά άρθρα

Λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ιαπωνικές εταιρίες έβγαλαν στην αγορά τα kei cars, τα οποία αγαπήθηκαν πολύ από τους Ιάπωνες. Ωστόσο, η δημοτικότητά τους έχει ξεκινήσει να μειώνεται κυρίως λόγω των αυξημένων φόρων σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης.

Το 2014, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την αύξηση της φορολογίας στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Την χρονιά εκείνη είχαν πουληθεί 2,27 εκατ. μονάδες, σημειώνοντας ρεκόρ, αλλά οι χρονιές που ακολούθησαν, οι πωλήσεις τους άρχισαν να μειώνονται αισθητά, και το 2016 πουλήθηκαν 1,72 εκατ. kei cars. Βλέπεις παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης ώστε το καταναλωτικό κοινό να στραφεί σε πιο αποδοτικά οχήματα (βλέπε υβριδικά, ηλεκτρικά, υδρογόνου κτλ), εκατομμύρια Ιάπωνες συνεχίζουν να αγοράζουν τα kei cars που φορούν έναν 660 κ.εκ κινητήρα.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως τα kei cars θα συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, όπως ο αντιπρόεδρος της Nissan, Asako Hoshino. Συμπλήρωσε πως η χαμηλή τιμή τους, έως και 5.000 ευρώ φθηνότερα από ένα συμβατικό αυτοκίνητο, θα συνεχίσει να τα κρατά ψηλά στις προτιμήσεις των Ιαπώνων που θέλουν ένα μικρό αυτοκίνητο προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους εντός των μεγάλων αστικών κέντρων.

ΠηγήThenational

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...