Η Audi στην έκθεση της Φρανκφούρτης παρουσιάζει το Aicon Concept. Τι είναι αυτό; Ένα τετράθυρο πρωτότυπο που μας δείχνει ένα μελλοντικό πλήρως αυτόνομο πολυτελές σεντάν της γερμανικής εταιρίας επιπέδου 5. Με πολλές καινοτομίες στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, στην ανάρτηση, στη ψηφιοποίηση και στη κινητικότητα, το Aicon δείχνει το τεράστιο άλμα που θέλει να κάνει η Audi στο μέλλον.

Το μήκος του είναι μεγαλύτερο από 5 μέτρα (5,44 μέτρα), το πλάτος του ξεπερνά τα 2 μέτρα (2,1 μέτρα), το ύψος το 1,5 μέτρο, έχοντας μεταξόνιο 3,47 μέτρα, καθιστώντας το μεγαλύτερο από το A8L, με τον coupe σχεδιασμό του να έχει δυναμικά και φουτουριστικά στοιχεία. Έχει ακτίνα περιστροφής μόλις 8,5 μέτρων, διαθέτοντας προηγμένα LED φωτιστικά σώματα που κάνουν την νύχτα-μέρα και στο 2+2 εσωτερικό ξεχωρίζει η απουσία του τιμονιού και των πεντάλ και οι πολλές ψηφιακές οθόνες που καλύπτουν κάθε άκρη του.

Υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις, ξύλινα διακοσμητικά με τον χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 660 λίτρα. Ένα από τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά του εσωτερικού είναι ο τρόπος με τον οποίο οι επιβάτες αλληλεπιδρούν με τα συστήματα. Υπάρχει απτικό σύστημα, φωνητικός έλεγχος και σύστημα παρακολούθησης των ματιών των επιβατών.

Κίνηση παίρνει από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 260 kW (354 ίππων) με 550 Nm ροπής. Κάθε κινητήρας είναι τοποθετημένος ανά τροχό και όλοι είναι εστιασμένοι στην αυτονομία, που φτάνει τα 800 χλμ και όχι στη γρήγορη επιτάχυνση. Οι μπαταρίες φορτίζουν κατά 80% μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή 800 volt.