Η κινέζικη Chery παρουσιάζει στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Tiggo Concept, ένα νέο συμπαγές πρωτότυπο SUV. Το πρωτότυπο φέρει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της κινέζικης εταιρίας, που ονομάζεται “Life In Motion”, έχοντας LED φωτιστικά σώματα και κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες. Βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και από άλλα μελλοντικά μοντέλα της εταιρίας.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης πως τα μοντέλα της στην Ευρώπη θα πωλούνται με το όνομα Exeed, με το πρώτο της μοντέλο για την Γηραιά Ήπειρο να ονομάζεται TX. Το μοντέλο θα προσφέρεται ως υβριδικό, ως plug-in υβριδικό και ως αμιγώς ηλεκτρικό, με την ταχύτερη έκδοση να είναι η plug-in υβριδική που χρησιμοποιεί έναν 1.500αρη κινητήρα βενζίνης 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 116 ίππων που συνδυάζονται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς.

Θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα. Θα έχει μέση κατανάλωση 1,5 λίτρο/100 χλμ στον κύκλο NEDC, με την μπαταρία να φορτίζει κατά 80% μέσα σε 30 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή και θα φορτίζει πλήρως μέσα σε 4 ώρες με χρήση απλής οικιακής πρίζας. Η ηλεκτρική του αυτονομία ανέρχεται στα 70 χλμ με τελική ταχύτητα 120 χλμ/ώρα.

Ο CEO της εταιρίας, Anning Chen, δήλωσε πως:

Μέσα σε λίγα χρόνια σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε την πώληση μιας οικογένειας οχημάτων σε διάφορες κατηγορίες, στις ευρωπαϊκές αγορές που θα διαθέτουν ηλεκτροποιημένους κινητήρες.

Η μάρκα στοχεύει κυρίως στους ανοικτόμυαλους, νεότερους πελάτες, έχοντας μιας στρατηγική ανάπτυξη προϊόντων που εστιάζει στη ποιότητα, στους κινητήρες χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και στην συναισθηματική σχέση με τους πελάτες της.