Η Renault στην έκθεση της Φρανκφούρτης μαζί με το νέο Megane RS, παρουσιάζει στο κοινό και το Symbioz Concept, ένα τρίπορτο καινοτόμο πρωτότυπο όχημα με το οποίο οραματίζεται το μέλλον της αυτοκίνησης μετά το 2030. Η Renault αναφέρει για το Symbioz Concept:

Το νέο πρωτότυπο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών μας τόσο για την κινητικότητα, όσο και για τον μελλοντικό τρόπο ζωής. Επίσης καλύπτει τις περιβαλλοντικές και αστικές προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, όντας παράλληλα και ένας τρόπος για τη Renault να διερευνήσει την αυτόνομη, ηλεκτρική και συνδεδεμένη κινητικότητα του μέλλοντος.

Το όνομα προέρχεται από την αρχεία λέξη “συμβίωση” που σημαίνει συντροφιά μιας και σύμφωνα με την Renault, το Symbioz Concept, λειτουργεί αρμονικά και σε μόνιμη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, τις υποδομές του οδικού δικτύου και τον ψηφιακό τρόπο ζωής των επιβατών.

Είναι αμιγώς ηλεκτρικό και μπορεί να αλληλεπιδρά με ένα πλήρως συνδεδεμένο σπίτι, με συνδεδεμένες πόλεις και με τις οδικές υποδομές τους. Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 680 ίππων με 660 Nm ροπής.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, έχει αυτονομία 500 χλμ σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο, με τις μπαταρίες του χωρητικότητας 72 kWh να μπορούν να φορτίσουν μέσα σε μόλις 20 λεπτά με χρήση ενός επαγωγικού συστήματος φόρτισης. Είναι αυτόνομο, με τα καθίσματα να περιστρέφονται.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν υπάρχει περίπτωση το πρωτότυπο να περάσει στη παραγωγή, με τους Γάλλους να δηλώνουν πως θα κατασκευάσουν ένα λειτουργικό demo αυτοκίνητο που θα ξεκινήσει τις δοκιμές σε δημόσιους δρόμους πριν τα τέλη του έτους.