Έναν μήνα μετά τον αρχικό προγραμματισμό θα παρουσιαστεί τελικά το φορτηγό που ετοιμάζει η Tesla, το οποίο αναμένεται να μπει στην παραγωγή σε περίπου δύο χρόνια.

Η παρουσίαση θα γίνει στις εγκαταστάσεις της SpaceX στο Hawthorne της Καλιφόρνια, όπως έγραψε ο Musk στο Twitter. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, η εταιρία του Elon Musk αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία για το φορτηγό της, και σκοπεύει να διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία, που θα κυμαίνεται μεταξύ 200 και 300 μιλίων (320 με 480 χλμ), ανάλογα το φορτίο.

Το ηλεκτρικό φορτηγό της αμερικάνικης εταιρία θα διαθέτει κάθετα LED φωτιστικά σώματα και αεροδυναμικό σώμα, χωρίς πλαϊνούς καθρέπτες, με τον Musk να λέει πως θα έχει μεγαλύτερη ροπή από οποιοδήποτε πετρελαιοκίνητο φορτηγό, ενώ παράλληλα θα είναι “ευέλικτο σαν ένα σπορ αυτοκίνητο”.

Το φορτηγό είναι μέρος του Tesla Masterplan Part 2, με την Tesla να πιστεύει πως με αυτό “θα παραδώσει μια σημαντική μείωση στο κόστος μεταφορών εμπορευμάτων, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια, ενώ θα είναι πραγματικά διασκεδαστικό στη λειτουργία του”.