Στις 21 του μηνός είναι προγραμματισμένα τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου XC40, αλλά η Volvo Ουγγαρίας διέρρευσε πλήρως το νέο μοντέλο των Σουηδών, μέσω του promo video, απ’όπου και τα παρακάτω screenshots.

Η έκδοση παραγωγής του XC40 φέρνει αρκετά στοιχεία από το 40.1 Concept, που είδαμε πριν ένα χρόνο, ενώ είναι δανείζεται στοιχεία και από τα μεγαλύτερα SUV των Σουηδώ, XC60 και XC90. Το αποτέλεσμα είναι ένα ελκυστικό σχέδιο, που σκοπό έχει να προσελκύσει ένα πιο νεανικό κοινό για την εταιρία, αποτινάσσοντας από πάνω της τον σοβαρό χαρακτήρα.

Το XC40 είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην CMA πλατφόρμα της εταιρίας, και κίνηση θα παίρνει από τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες της σουηδικής εταιρίας, όπως και από ένα νέο plug-in υβριδικό σύνολο με βάση τον T5 Twin Engine κινητήρα, συνολικής απόδοσης άνω των 250 ίππων. Οι πωλήσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο.

Η Volvo έχει μεγάλες βλέψεις για το XC40, καθώς το 2018 ευελπιστεί να πουλήσει 100.000 αυτοκίνητα, νούμερα αρκετά αισιόδοξο αν σκεφτείς ότι το 2016, η εταιρία πούλησε 534.332 αυτοκίνητα παγκοσμίως.