Στις 21 του μηνός είναι προγραμματισμένα τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου XC40, αλλά η Volvo Ουγγαρίας διέρρευσε πλήρως το νέο μοντέλο των Σουηδών, μέσω του promo video, απ’όπου και τα παρακάτω screenshots.

Η έκδοση παραγωγής του XC40 φέρνει αρκετά στοιχεία από το 40.1 Concept, που είδαμε πριν ένα χρόνο, ενώ είναι δανείζεται στοιχεία και από τα μεγαλύτερα SUV των Σουηδώ, XC60 και XC90. Το αποτέλεσμα είναι ένα ελκυστικό σχέδιο, που σκοπό έχει να προσελκύσει ένα πιο νεανικό κοινό για την εταιρία, αποτινάσσοντας από πάνω της τον σοβαρό χαρακτήρα.

Το XC40 είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην CMA πλατφόρμα της εταιρίας, και κίνηση θα παίρνει από τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες της σουηδικής εταιρίας, όπως και από ένα νέο plug-in υβριδικό σύνολο με βάση τον T5 Twin Engine κινητήρα, συνολικής απόδοσης άνω των 250 ίππων. Οι πωλήσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο.

Η Volvo έχει μεγάλες βλέψεις για το XC40, καθώς το 2018 ευελπιστεί να πουλήσει 100.000 αυτοκίνητα, νούμερα αρκετά αισιόδοξο αν σκεφτείς ότι το 2016, η εταιρία πούλησε 534.332 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

 • thymios tsilimparis

  Αρκετά ωραίο, εκτός απ την πίσω κολώνα που θεωρώ άσχημη, τουλάχιστον σε αυτές τις φωτογραφίες που βλέπω. Επίσης στο εσωτερικό οι κάθετοι αεραγωγοί είναι μεν αναγκαίοι στα σύγχρονα αυτοκίνητα λόγω οθόνης, αλλά δεν παύουν να είναι κακάσχημοι.
  Γενικά βλέπω ένα αυτοκίνητο που θέλω να πάει καλά, γιατί συμπαθω ιδιαίτερα τη Βολβο, αλλά δεν με τραβάει καθόλου να το κάνω δικό μου.

 • Giannisk

  Πολύ ωραίο και διαφορετικό από τα συνήθη SUV με νεανικο και ταυτόχρονα σοβαρό σχεδιασμό. ΠΙστεύω πως με ανταγωνιστικές τιμές θα έχει πολύ καλή πορεία. Πλέον καλύψαμε όλα Xover της εταιρείας και περιμένουμε τα υπόλοιπα.

 • crazyfrog

  μπραβο!!!!!χωρις αλλαγες απο το concept!!!

 • Nikos Schinas

  Θυμίζει το Mercedes Vision;!

 • ad276

  Αλλη μια αηδια ακόμα,όπως και όλα τα suv.

 • SAMURAI-66

  Σε καλο δρομο συνεχιζει και με το μικροτερο suv ο σουηδικος οικος την πορεια του και δεν θα ειναι μακρια η επιβεβαιωση των προβλεψεων του για την επιτυχια!

 • Mika

  Mε χαλαει πολυ το πισω φινιστρινι στις πορτες..Το υπολοιπο δειχνει καλο….

 • Αλεξικέραυνος Αλεξικέραυνος

  Τι μας έλειπε, τι μας έλειπε, άλλο ένα υπερυψωμένο περίπτερο μας έλειπε.

 • telis ellinas

  Κλασσικο θεοστενο μικρο βολβο.