McLaren: Ο Alonso είναι ελεύθερος να τρέξει στο Le Mans με όποια ομάδα θέλει

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso ποτέ δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να κατακτήσει το διάσημο «Triple Crown» των νικών, δηλαδή τη πρώτη θέση στο Grand Prix του Μονακό, στα 500 μίλια της Indianapolis και στο Le Mans, και παρότι η McLaren δεν έχει αποσπάσει ακόμα την υπογραφή του Ισπανού, αυτή -δια στόματος Zak Brown– δήλωσε ότι ο Alonso είναι ελεύθερος να τρέξει στον διάσημο 24ωρο αγώνα του Le Mans του 2018 με όποια ομάδα θελήσει ο ίδιος. Όχι ότι υπάρχουν πολλές εργοστασιακές –μόνο η Toyota– αλλά τουλάχιστον έχει την επιλογή.

Ο 36-χρονος Ισπανός έχει κερδίσει τον αγώνα του Μονακό, στην F1, το 2006 και το 2007, ενώ πέρσι δεν έτρεξε σε αυτόν για χάρη του Indy, με την ομάδα της McLaren-Andretti Autosport. Και ενώ το 2018 είναι πρακτικά σίγουρο ότι δεν θα χάσει κάποιο GP, ο αγώνας του Le Mans δεν θα συμπέσει με κάποιον αγώνα της F1, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Ισπανό να συμμετάσχει σε αυτόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκτελεστικός διευθυντής της McLaren, Zak Brown, τόνισε:

Νομίζω ότι το Le Mans του 2018 είναι πολύ νωρίς για τη McLaren. Έχουμε τα χέρια μας γεμάτα με το να επιστρέψουμε την ομάδα της F1 στις επιτυχίες. Αλλά έχουμε μιλήσει για αυτό [Le Mans], και αν είναι κάτι που θα ήθελε να κάνει, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, θα είμαστε ανοιχτοί σε αυτό.

Ο Brown, ο οποίος είχε εκδηλώσει παλιότερα το ενδιαφέρον του για την επιστροφή της μάρκας από το Woking στο Le Mans, έκανε ξεκάθαρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει, μόνο αν ο Alonso δεν έβαζε σε κίνδυνο την ομάδα της F1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...