Ο Fernando Alonso ποτέ δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να κατακτήσει το διάσημο «Triple Crown» των νικών, δηλαδή τη πρώτη θέση στο Grand Prix του Μονακό, στα 500 μίλια της Indianapolis και στο Le Mans, και παρότι η McLaren δεν έχει αποσπάσει ακόμα την υπογραφή του Ισπανού, αυτή -δια στόματος Zak Brown– δήλωσε ότι ο Alonso είναι ελεύθερος να τρέξει στον διάσημο 24ωρο αγώνα του Le Mans του 2018 με όποια ομάδα θελήσει ο ίδιος. Όχι ότι υπάρχουν πολλές εργοστασιακές –μόνο η Toyota– αλλά τουλάχιστον έχει την επιλογή.

Ο 36-χρονος Ισπανός έχει κερδίσει τον αγώνα του Μονακό, στην F1, το 2006 και το 2007, ενώ πέρσι δεν έτρεξε σε αυτόν για χάρη του Indy, με την ομάδα της McLaren-Andretti Autosport. Και ενώ το 2018 είναι πρακτικά σίγουρο ότι δεν θα χάσει κάποιο GP, ο αγώνας του Le Mans δεν θα συμπέσει με κάποιον αγώνα της F1, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Ισπανό να συμμετάσχει σε αυτόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκτελεστικός διευθυντής της McLaren, Zak Brown, τόνισε:

Νομίζω ότι το Le Mans του 2018 είναι πολύ νωρίς για τη McLaren. Έχουμε τα χέρια μας γεμάτα με το να επιστρέψουμε την ομάδα της F1 στις επιτυχίες. Αλλά έχουμε μιλήσει για αυτό [Le Mans], και αν είναι κάτι που θα ήθελε να κάνει, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, θα είμαστε ανοιχτοί σε αυτό.

Ο Brown, ο οποίος είχε εκδηλώσει παλιότερα το ενδιαφέρον του για την επιστροφή της μάρκας από το Woking στο Le Mans, έκανε ξεκάθαρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει, μόνο αν ο Alonso δεν έβαζε σε κίνδυνο την ομάδα της F1.

 • Thanos

  Ότι θέλει τους κάνει ο Αλονσο. Αυτό επί Ρον δεν θα γινόταν ποτέ.

 • LJ

  Δε διαφωνώ στο να τρέχουν σε διάφορες μορφές αγώνων οι οδηγοί της F1 ίσα ίσα το επικροτώ. Αλλά τωρα αυτη η δήλωση ειναι άκαιρη. Πρώτον ο οδηγός δεν ξέρουμε αν θα ειναι στην ομάδα του χρόνου, δεύτερον η ομάδα εχει άλλες μεγαλύτερες έννοιες.

 • Alonso τρελε…..τρολαρε μας και πες πως θελεις να τρεξεις με HONDA !!!!!! :-P

  • manowar

   εδω το ονειρο του μετα τις φεραρρι ηταν το σιβικακι μορε μορε…μεγαλυτερο τρολλ και απο σενα ειναι ..ΡΡΡΡΡΡ

  • Έχε χάρη που δεν χωράω σε μονοθέσιο και θα του έδειχνα εγώ τι μπορώ να κάνω με το σιβικ !!!!! 😂😂😂😂😂

  • manowar

   Χαχαχα