Το WEC δεν βρίσκεται και στη καλύτερη φάση του, μιας και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος έχει οδηγήσει στην απομάκρυνση ιστορικών ομάδων, όπως η Audi και η Porsche. Τώρα, νέες αναφορές θέλουν τους τρεις από τους εννέα αγώνες της επόμενης σεζόν να μην γίνονται, με το πρωτάθλημα να ξεκινά μετά τον 24-ωρο αγώνα του Le Mans τον Ιούνιο.

Ο 6ωορος αγώνας του Silverstone φαίνεται να ακυρώνεται, με την Toyota να είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που έχει παραμείνει πλέον στο WEC. Η McLaren το σκέφτεται να επιστρέψει, αλλά σύμφωνα με τον Zak Brown, η βρετανική εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα LMP1 αγωνιστικό, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν αλλάξουν οι κανονισμοί και μειωθεί το κόστος. Όπως είπε ο Brown, η LMP1 κατηγορία έχει γίνει μη βιώσιμη, επειδή πλέον απαιτούνται σχεδόν τα ίδια χρηματικά ποσά που επενδύει μια ομάδα στην Formula 1.

Συμπλήρωσε πως το WEC πρέπει να επιστρέψει στην εποχή των Porsche 956 και 962, όταν ιδιώτες αλλά και ομάδες μάχονταν με τις ίδιες πιθανότητες για τη νίκη. Αυτό συμβαίνει σήμερα στη κατηγορία LMP2, η οποία απαιτεί περί τα 5 εκατομμύρια δολάρια ανά ομάδα για τη συμμετοχή της ανά αγωνιστική σεζόν. Ο Brown τόνισε πως αν το κόστος των LMP1 θα μειωθεί κοντά στα 20 εκατ. δολάρια ανά χρονιά, τότε η McLaren θα το σκεφτεί να μπει στη κατηγορία.