Το WEC δεν βρίσκεται και στη καλύτερη φάση του, μιας και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος έχει οδηγήσει στην απομάκρυνση ιστορικών ομάδων, όπως η Audi και η Porsche. Τώρα, νέες αναφορές θέλουν τους τρεις από τους εννέα αγώνες της επόμενης σεζόν να μην γίνονται, με το πρωτάθλημα να ξεκινά μετά τον 24-ωρο αγώνα του Le Mans τον Ιούνιο.

Ο 6ωορος αγώνας του Silverstone φαίνεται να ακυρώνεται, με την Toyota να είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που έχει παραμείνει πλέον στο WEC. Η McLaren το σκέφτεται να επιστρέψει, αλλά σύμφωνα με τον Zak Brown, η βρετανική εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα LMP1 αγωνιστικό, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν αλλάξουν οι κανονισμοί και μειωθεί το κόστος. Όπως είπε ο Brown, η LMP1 κατηγορία έχει γίνει μη βιώσιμη, επειδή πλέον απαιτούνται σχεδόν τα ίδια χρηματικά ποσά που επενδύει μια ομάδα στην Formula 1.

Συμπλήρωσε πως το WEC πρέπει να επιστρέψει στην εποχή των Porsche 956 και 962, όταν ιδιώτες αλλά και ομάδες μάχονταν με τις ίδιες πιθανότητες για τη νίκη. Αυτό συμβαίνει σήμερα στη κατηγορία LMP2, η οποία απαιτεί περί τα 5 εκατομμύρια δολάρια ανά ομάδα για τη συμμετοχή της ανά αγωνιστική σεζόν. Ο Brown τόνισε πως αν το κόστος των LMP1 θα μειωθεί κοντά στα 20 εκατ. δολάρια ανά χρονιά, τότε η McLaren θα το σκεφτεί να μπει στη κατηγορία.

 • thymios tsilimparis

  Από καταβολής Group C, οι αγώνες αντοχές πάντα ζούσαν στη σκιά της F1. Από τότε η FIA έκανε το παν, ώστε τα αεροδυναμικά τρακτερ να παραμείνουν στην κορυφή. Προσωπικά προτιμώ σαφώς τα σπορ πρωτότυπα, είναι πιο εντυπωσιακά, έχουν απίστευτη τεχνολογία και αυτά και επιτρέπονται διαφορετικές τεχνικές λύσεις.
  Δυστυχώς οι γερμανοι επέλεξαν αν αφομιώσουν το κόστος της απάτης τους με αποχή από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και αυτό στοίχισε στο θεσμό. Υπάρχουν πιθανότητες να δούμε τους Γάλλους λέοντες, αλλά κι αυτοί περιμένουν να πέσουν σημαντικά τα κόστη.
  Θεωρώ οτι ένα τόσο ελπιδοφόρο πρωτάθλημα δεν μπορεί ή μάλλον δεν πρέπει να σβήσει έτσι απλά.
  Και στο κάτω κάτω σκεφτείτε το αλλιώς: να σβήσει το WEC και να παραμείνει η Formula E ;;;
  Ε όχι…

  • manowar

   Ειναι ιστορικος θεσμος και πολυ κλασσατο μοτορσπορτ το να σβησει ειναι λαθος.θρυλικες κατασκευές θα ελεγα οχι αεροδυναμικα τρακτερ.η αποχη των γερμανω ελπιζω να μην κρατισει πολυ και ο επανερχόμενος γαλλος να γινει πραγματικοτητα να βλεπουμε μαχες τρελες παλι

 • Ba’adur Subutai

  Πεθάνανε οι playboys, σχόλασε το πανηγύρι.

 • Anestis Genk

  Οι κατασκευαστές είναι συνήθως επιπόλαιοι και αναξιόπιστοι. Έχουμε γίνει και φλώροι σαν κενωνία και πλέον δεν μας νοιάζει αν κερδάει στις πίστες και στις ειδικές.
  Το motorsport γενικά ψωφάει, τουλάχιστον όπως το είχαμε γνωρίσει. Πλέον μετράει μόνο η κορυφή λίγο και ό,τι είναι από κάτω είναι απλά ένα εργαλείο για να φτάσεις στην κορυφή.

 • Mika

  Κριμα, κατι πρεπει να γινει και συντομα….
  Πανε οι ωραιες εποχες που ειχαμε εντονες μαχες μεχρι τελους..Και τωρα με τη Toyota μονο,ειναι το απολυτο ξενερωμα…