Η Toyota επιβεβαίωσε τις φήμες, παρουσιάζοντας σήμερα μια νέα σειρά σπορ εκδόσεων που θα πωλούνται με το όνομα GR, προερχόμενο από τα αρχικά των λέξεων Gazoo Racing. Συνολικά θα υπάρχουν τρία διαφορετικά “επίπεδα” εκδόσεων με το GR Sport να βρίσκεται στη βάση, να ακολουθεί το GR, ενώ στη κορυφή θα συναντάμε τα GRMN μοντέλα.

Όλα τα μοντέλα της Toyota αποκτούν GR εκδόσεις, από το Yaris μέχρι το Harrier, το Prius και το Noah. Φυσικά το GT86 δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, με την GR έκδοσή του να αποκτά νέο αεροδυναμικό πακέτο, αναρτήσεις της Sachs, Torsen μπλοκέ διαφορικό, μεγάλα φρένα, Recaro καθίσματα, σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες και μικρότερο τιμόνι.

Όλα τα GR μοντέλα αποκτούν αναβαθμισμένα φρένα, νέα ανάρτηση, νέα εξάτμιση, μπλοκέ διαφορικό και αεροδυναμικές βελτιώσεις. Τα GR Sport μοντέλα αποκτούν κυρίως αισθητικές αναβαθμίσεις, ενώ μερικά φέρουν και νέα ανάρτηση.

Τα GR μοντέλα αρχικά θα προσφέρονται μονάχα στην Ιαπωνία, ενώ αργότερα θα προστεθούν και άλλες αγορές. Η Toyota θα εγκαινιάσει και μια σειρά καταστημάτων GR Garage μέσω των οποίων οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της θα μπορούν να παραγγέλνουν διάφορα ανταλλακτικά των GR μοντέλων.