Η Bugatti Veyron έχει πάει το κόστος χρήσης ενός αυτοκινήτου σε άλλο επίπεδο. Βλέπεις η αλλαγή ελαστικών (κάθε 4.000 χλμ) κοστίζει περίπου 30.000 δολάρια, ενώ στην τρίτη αλλαγή, η Bugatti λέει πως πρέπει να αντικαταστήσεις και τις ζάντες, επειδή τα ελαστικά πρέπει να κολληθούν πάνω στη ζάντα, για να μην φύγουν από αυτή, κατά τη διάρκεια μιας γρήγορης επιτάχυνσης. Πόσα χρήματα θα χρειαστείς για αλλαγή ζαντολάστιχων; 120.000 δολάρια θα σου πω.

Ωστόσο στη Chiron η Bugatti θέλησε η αλλαγή ελαστικών να κοστίζει πολύ λιγότερο. Τα ελαστικά της Chiron είναι και αυτά δημιουργίας της Michelin, έχοντας διάσταση 285/30 R20 εμπρός και 355/25 R21 πίσω, με την Bugatti να λέει πως εκτός από φθηνότερα, είναι και πιο εύκολα να αλλαχθούν.

Διάβασε επίσης:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό της Bugatti, Martin Grabowski, οι ζάντες δεν χρειάζονται ποτέ πλέον αλλαγή, ενώ παρότι δεν αποκάλυψε το κόστος των ελαστικών, είπε πως είναι πολύ φθηνότερα από αυτά της Veyron. Όπως συμπλήρωσε, η αλλαγή των ελαστικών της Chiron μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε βουλκανιζατέρ, μιας και δεν απαιτείται ειδική διαδικασία για την τοποθέτησή τους.

Η τελική ταχύτητα της Chiron περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 420 χλμ/ώρα, με την Bugatti να δηλώνει πως η υπάρχουσα τεχνολογία των ελαστικών επιτρέπει αυτή να σκαρφαλώσει μέχρι τα 450 χλμ/ώρα. Ωστόσο οι μηχανικοί της Michelin ετοιμάζουν νέα ελαστικά, ώστε η Chiron να προσπαθήσει στο μέλλον να πιάσει ταχύτητα 480 χλμ/ώρα!