Μετά την πρώτη θέση στη μελέτης αξιοπιστίας της J.D. Power, Vehicle Dependability Study, στην Γερμανία και στις ΗΠΑ, η Kia ” κέρδισε” στην ίδια ακριβώς έρευνα και στην Αγγλία, προσθέτοντας ακόμα ένα βραβείο ποιότητας και αξιοπιστίας, με την έρευνα να πραγματοποιείτε για τρίτη χρονιά στο “νησί”.

Η αμερικανική -ανεξάρτητη- εταιρεία παγκόσμιων υπηρεσιών πληροφόρησης μάρκετινγκ αξιολόγησε μοντέλα από 24 κατασκευαστές για να προσδιορίσουν τα πιο αξιόπιστα μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα, μια εμπειρία χωρίς προβλήματα κατά τα τρία πρώτα χρόνια της ιδιοκτησίας του οχήματος έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πρόθεση του ιδιοκτήτη να αγοράσει αυτοκίνητο από την ίδια εταιρία. Η μελέτη εντοπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τους τελευταίους 12 μήνες οι αρχικοί ιδιοκτήτες οχημάτων στην Αγγλία, μετά από 12 έως 36 μήνες ιδιοκτησίας, εξετάζοντας 177 προβλήματα σε οκτώ κατηγορίες.

Η φετινή έρευνα για την αξιοπιστία βρήκε νικήτρια την νοτιοκορεάτικη εταιρία, στην κατηγορία καλύτερη μάρκα αυτοκινήτων, με το χαμηλότερο συνολικό μέσο όρο από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή. Η Kia μοιράστηκε την πρώτη θέση με την Volvo, καθώς σημείωσαν 83 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα (PP100), όταν ο μέσος όρος ήταν 131.

Πίσω από την Κia και Volvo, έρχεται η Skoda με 89 PP100, για να την ακολουθήσει η Suzuki με 92 PP100, η Hyundai με 97 PP100, και η Toyota με 105 PP100. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, εντοπίζεται στον “πάτο” των αποτελεσμάτων, με τις δύο τελευταίες θέσεις να καταλαμβάνουν η Audi και η BMW, με 187 και 198 PP100, αντίστοιχα.

Από την άλλη το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο πόλης ανακηρύχθηκε το Peugeot 108, στην supermini κατηγορία το Skoda Fabia, στο C-segment το Volvo V40, στα μεσαία sedan το Opel/Vauxhall Insignia, στα μεγάλα και πολυτελή αυτοκίνητο η Jaguar XF, ενώ στα πολυμορφικά το Opel/Vauxhall Meriva