Σύμφωνα με τον Frank Van Meel, επικεφαλής του τμήματος M της BMW, η εταιρία του δεν θα προσφέρει ποτέ στην αγορά έναν μοντέλο που θα φορά μόνο έναν τετρακύλινδρο κινητήρα, λέγοντας πως ο μικρότερος κινητήρας εσωτερικής καύσης που θα προσφέρεται σε ένα M μοντέλο θα είναι εξακύλινδρος.

Ο κυριότερος λόγος της απόφασης αυτής είναι η έλλειψη ροπής στις χαμηλές στροφές που έχει ένας τετρακύλινδρος κινητήρας. Τα πράγματα ωστόσο θα μπορούσαν να αλλάξουν στο μέλλον, όταν η M βγάλει στην αγορά ένα υβριδικό μοντέλο που θα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο κινητήρας με έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας θα διορθώσει το πρόβλημα με την χαμηλή ροπή στις χαμηλές στροφές, αλλά οι μπαταρίες του θα δημιουργήσουν ένα νέο πρόβλημα, αυτό του επιπλέον βάρους.

Με την τρέχουμε τεχνολογία, η BMW M πιστεύει πως δεν υπάρχει κανένα νόημα να κατασκευάσει ένα υβριδικό μοντέλο, πόσο μάλλον ένα plug-in υβριδικό, με τον Van Meel να λέει πως μια υβριδική M3/M4 θα ζύγιζε επιπλέον 200 με 300 κιλά σε σχέση με τα μοντέλα παραγωγής.

 • manowar

  παλι καλα..γιατι με την τσιγκουνια που σας δερνει τελευταια με τις κατηγοριες και με τις μετονομασιες και τα βαφτισια ηταν σαν κατηφορα..παλια εβγαζε μονο σπορ αυτοκινητα ακριβα λιμο και σπορ μηχανες..και εχει καταλειξει να γινεται σαν την τουοτα αν δεν την εχει περασει σε αριθμο μοντελων με τοσες ασκοπες κατηγοριες .οι μοτερακλες οι 6ακυλινδρες καλα κρατουν παααλι καλα…

  • Soko

   Μια χαρα να πάρεις τόσα λεφτά μια Μ και να την πάρεις ηλεκτρική λεει ..Μπα με την καμία

 • Gmph fast

  Εδώ η bmw έβγαλε αμάξι 150 χιλιάρικα με τρικύλινδρο, θα κολλώσει η M να βγάλει την νέα m2 ή m1 με τετρακύλινδρο;;

  • Mika

   Δεν το λεει Μ ομως, αλλα i8…
   ;-)

 • sargus

  Ωραία αμάξια όμως ρε π@@στη μου! Αρχοντικά!! Α ρε κατακαημένη φτώχεια!
  Θυμάμαι ήμουνα πιτσιρικάς και το πρώτο αμάξι που ερωτεύτηκα ήταν ένα Μ3 (Ε36) ενός τυπά που το χάζευα με τις ώρες…

 • sargus

  Ωραία αμάξια όμως ρε π@@στη μου! Αρχοντικά!! Α ρε κατακαημένη φτώχεια!
  Θυμάμαι ήμουνα πιτσιρικάς και το πρώτο αμάξι που ερωτεύτηκα ήταν ένα Μ3 (Ε36) ενός τυπά που το χάζευα με τις ώρες…