Η Rimac ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό hypercar

Σχετικά άρθρα

Η Rimac Automobili ανακοίνωσε πως πήρε χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ από την κινέζικη Camel Group, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής μπαταριών της Ασίας, ενώ είναι κοντά στο να ολοκληρώσει χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Έτσι πλέον έχει τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου να αναπτύξει ένα νέο hypercar που θα είναι καλύτερο και ταχύτερο από το Concept One. Το μοντέλο έχει κωδική ονομασία Concept Two και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα σε έξι μήνες από σήμερα, στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2018.

Το νέο μοντέλο θα είναι ακριβότερο από το Concept One και θα βγει σε 100 μονάδες στη παραγωγή, με την εταιρία να κατασκευάζει 20 αυτοκίνητα κάθε χρόνο. Η επένδυση των Κινέζων θα δώσει τη δυνατότητα στη Rimac να αποκτήσει πρόσβαση στη κινέζικη αγορά, αλλά και να κατασκευάσει μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Aston Martin και η Koenigsegg. Η Rimac έχει τριπλασιάσει την αξία της σε σχέση με το 2014 και σήμερα αυτή ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...