Με 320 χλμ/ώρα πήγαινε η μοιραία Porsche στο δυστύχημα στην Αθηνών – Λαμίας

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Φεβρουάριο, στις 26 του μήνα, ένα φρικτό ατύχημα συγκλόνισε την Ελλάδα, όταν ο οδηγός μιας Porsche 911, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, λόγω της υπερβολικής ταχύτητας, και έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν σταματημένο στο πάρκινγκ ενός σημείου που έχει τουαλέτες.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν μια 33χρονη γυναίκα και το τριών ετών παιδί της, με τον 41 ετών άνδρα της να είχε σταματήσει στο σημείο προκειμένου να πάει στην τουαλέτα. Από το δυστύχημα, έχασαν τη ζωή τους η μητέρα (Αποστολία Παπαδοπούλου) και το τρίχρονο αγοράκι, αλλά και οι δύο επιβάτες της Porsche (ο οδηγός Γιώργος Βακάκης και ο συνοδηγός Ανδρέας Γεωργακόπουλος), με τον έναν να απανθρακώνεται μέσα στο αυτοκίνητο και τον άλλο να εκσφενδονίστηκε έξω από το όχημα και να σκοτώνεται.

Τι λέει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης

Τώρα, το Έθνος φέρει στη δημοσιότητα την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, αλλά και ένα νέο video από την κάμερα ασφαλείας της εθνικής οδού που κατέγραφε το ατύχημα, όπως και την αντίδραση του Υπάτιου Πατμάνογλου τα λεπτά που ακολούθησαν, ο οποίος είδε την οικογένειά του να ξεκληρίζεται μπροστά στα μάτια του.

Η έκθεση, η οποία είναι αποτέλεσμα των αξιωματικών της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής και των διορισμένων πραγματογνωμόνων, Γρηγόρη Μιχαλόπουλου και Γιώργου Χαρωνίτη, οι οποίοι έχουν ερευνήσει όλα τα στοιχεία και τις διαθέσιμες πληροφορίες, καταλήγει σε διαφορετική αιτία πρόκλησης του τραγικού δυστυχήματος από αυτές που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, η μοιραία Porsche, που έπεσε εκτός ελέγχου πάνω στο Honda Civic, έτρεχε με 320 χλμ. την ώρα. Σύμφωνα με την έκθεση, από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης το ντεπόζιτο του Honda, στο οποίο βρίσκονταν η νεαρή γυναίκα και ο γιος της, εξαϋλώθηκε, τα καύσιμα σκορπίστηκαν στον αέρα, το μοτέρ εκτινάχθηκε σε απόσταση 85 μέτρων και τα δύο οχήματα κόπηκαν στη μέση.

Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τέσσερα λάστιχα της Porsche ήταν σε καλή κατάσταση και δεν παρουσίασαν στοιχεία υπερθέρμανσης σε βαθμό που να προκύπτει «λιώσιμο» καθώς τα πέλματά τους είχαν πάχος 6 χιλιοστά όταν το αποδεκτό από τα ΚΤΕΟ είναι τα 1,6 χιλιοστά. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κανένα από τα ελαστικά δεν άρχισε να διαλύεται λόγω της υπερθέρμανσης ή γιατί δημιουργήθηκε τρύπα από κάποιο αντικείμενο στο οδόστρωμα, αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας.

Και δεύτερο video

Αστυνομικές πηγές επικαλούνται δεύτερο video από κάμερα ασφαλείας. Από αυτό προκύπτει ότι όλα ξεκίνησαν όταν η Porsche επιχείρησε να κάνει προσπέραση σε ένα Mercedes. Από το video φαίνεται το αριστερό λάστιχο να έρχεται σε επαφή με το τσιμεντένιο διαχωριστικό της εθνικής οδού, με αποτέλεσμα κατά την επαναφορά της Porsche να μην αντέξει την καταπόνηση και να αρχίσει να κλατάρει.

Ο οδηγός προσπάθησε να αντιδράσει

Ο 24χρονος οδηγός ρόλαβε να πατήσει φρένο. Ο χρόνος αντίδρασής του με βάση την ηλικία του υπολογίζεται σε 0,6-0,7 κλάσματα του δευτερολέπτου ενώ τα ίχνη φρεναρίσματος αποδεικνύουν ότι ο οδηγός προσπάθησε να αποτρέψει το μοιραίο κάνοντας αριστερή στροφή στο τιμόνι του. Με τον οδηγό να έχει χάσει τον έλεγχο, το αυτοκίνητο πήρε δεξιά κλίση, με πλάγια θέση, με τις τετραπίστονες δαγκάνες των φρένων να “μαγκώνουν” τους τροχούς της Porsche, με το αυτοκίνητο να πλαγιολισθαίνει κατευθυνόμενο προς το πάρκινγκ και τελικά να «καρφώνεται» με το πίσω τμήμα του στο Honda.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

77χρονος που οδηγούσε μια Corvette καρφώθηκε κάτω από καρότσα φορτηγού

Ο 77χρονος οδηγός μιας Chevrolet Corvette 8ης γενιάς έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και κατέληξε κάτω από το πίσω μέρος μιας καρότσας. https://youtu.be/ydJIMVElOqk Το περιστατικό...

Πρόστιμο 20.640 ευρώ σε μοτοσυκλετιστή που πέρασε 12 φανάρια με κόκκινο στη Βουλιαγμένη

Κάθε ρεκόρ παραβατικότητας "έσπασε" 36χρονος ημεδαπός οδηγός μοτοσυκλέτας, ο οποίος παραβίασε 12 φορές τον ερυθρό σηματοδότη, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα προκειμένου...