Το μονοθέσιο της Ferrari με το οποίο ο Michael Schumacher έτρεξε τους 17 αγώνες του 2001, κερδίζοντας τους εννιά εξ αυτών και κατ’επέκταση το πρωτάθλημα οδηγών, θα βγει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, στις 16 Νοεμβρίου.

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο, με αριθμό πλαισίου 211, έτρεξε συνολικά σε τρεις αγώνες, κερδίζοντας τους δύο (Μονακό και Ουγγαρίας), με το Schumacher να εξασφαλίζει το τέταρτο του πρωτάθλημα, και την Ferrari το 11ο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Κινείται από τον 3,0-λίτρο ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα, και αυτή τη περίοδο βρίσκεται στο Hong Kong, για λογαριασμό του οίκο δημοπρασιών.

Είναι πλήρως λειτουργικό για χρήση στην πίστα, με την ιταλική εταιρία να προσφέρεται να το κρατήσει στο Maranello, και να το μεταφέρει στις πίστες του Corse Clienti προγράμματος, ώστε να το οδηγήσει ο μελλοντικός τυχερός ιδιοκτήτης. Φυσικά, η Ferrari προσφέρει μια ομάδα τεχνικών, μηχανικών και δοκιμαστών οδηγών για να διατηρηθεί το μονοθέσιο σε άριστη κατάσταση. Ο RM Sotheby’s εκτιμά ότι το μονοθέσιο θα φέρει στα ταμεία πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια.

 • Gmph fast

  Πιο παλιά είχαν φέρει στην Shell της γλυφαδας μια φορμουλα του σουμαχερ. Παρόλο που ήμουν αρκετά μικρός ένιωθα ποσο λιγο χωρο εχει ο οδηγος… οπότε μία fxx-k για μενα και ειμαι ευχαριστημενος

 • Renesis1

  Κανονικά τα μονοθέσια που φέρνουν πρωτάθλημα, είναι ιστορικά και θα πρέπει να φυλάσσονται στα μουσεία των εταιρειών. Τέσπα..

 • spiros

  Κατρουλιο θα μυριζει.
  4 μύρια (που σιγουρα θα πουληθει κοντα στα 10) για μια τουαλετα πυραυλο δεν έχω.

 • αυτο το ΤΕΛΕΙΟ δημιουργημα που ειναι και μοναδικο το κοστολογουν εκει στα +/- 4.000.000 !!!!! την αλλη την 250 την πουλανε 30.000.000+ !!!!!
  στα διαλα !!!!