Το μονοθέσιο της Ferrari με το οποίο ο Michael Schumacher έτρεξε τους 17 αγώνες του 2001, κερδίζοντας τους εννιά εξ αυτών και κατ’επέκταση το πρωτάθλημα οδηγών, θα βγει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, στις 16 Νοεμβρίου.

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο, με αριθμό πλαισίου 211, έτρεξε συνολικά σε τρεις αγώνες, κερδίζοντας τους δύο (Μονακό και Ουγγαρίας), με το Schumacher να εξασφαλίζει το τέταρτο του πρωτάθλημα, και την Ferrari το 11ο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Κινείται από τον 3,0-λίτρο ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα, και αυτή τη περίοδο βρίσκεται στο Hong Kong, για λογαριασμό του οίκο δημοπρασιών.

Είναι πλήρως λειτουργικό για χρήση στην πίστα, με την ιταλική εταιρία να προσφέρεται να το κρατήσει στο Maranello, και να το μεταφέρει στις πίστες του Corse Clienti προγράμματος, ώστε να το οδηγήσει ο μελλοντικός τυχερός ιδιοκτήτης. Φυσικά, η Ferrari προσφέρει μια ομάδα τεχνικών, μηχανικών και δοκιμαστών οδηγών για να διατηρηθεί το μονοθέσιο σε άριστη κατάσταση. Ο RM Sotheby’s εκτιμά ότι το μονοθέσιο θα φέρει στα ταμεία πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια.