Η Toyota, η Mazda και η Denso ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους προκειμένου να αναπτύξουν τεχνολογία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των εταιριών, η νέα κοινοπραξία θα αναπτύξει τεχνολογία για μια σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων μικρών αυτοκινήτων, επιβατικών, SUVs και ελαφριών φορτηγών.

Η Toyota κατέχει το 90% της νέας κοινοπραξίας που ονομάστηκε EV Common Architecture Spirit Co Ltd, με την Mazda και την Denso να κατέχουν έκαστη το 5%. Η κοινοπραξία θα εστιάσει στην ανάπτυξη κοινής πλατφόρμας και στην ανάπτυξη εξαρτημάτων, με τα τελικά προϊόντα (αυτοκίνητα) να έχουν την ταυτότητα της κάθε μάρκας. Οι εταιρείες στοχεύουν επίσης στη δημιουργία μιας επιχειρηματικής δομής που θα είναι ανοικτή στη συμμετοχή άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων και προμηθευτών.

 • κάπου το έγραψα ότι μάζντα τογιότα έκαναν κολεγιά. δεν έβγαινε η μάζντα μόνη.

  • Demetris Katsaris

   Μα πως να βγει μόνη της?
   Έπειτα, η denso δεν είναι υποεταιρια της ΤΟΥΟΤΑ?

 • gv

  την βρηκε την ακρη και η mazda για τα ηλεκτρικα οποτε θα προλαβει τους αλλους κατασκευαστες παρα το μεγεθος της!
  ουσιαστικα η τογιοτα θα τα κανει ολα χαχαχα
  αλλα ενταξει η mazda θα προσφερει τη skyactive τεχνολογια και κατι αλλα ψιλαδακια :P

 • SAMURAI-66

  Το αποτελεσμα να εχει σφραγιδα απο την σχεδιαστικη γλωσσα mazda-lexus και ολα θα πανε καλα,τωρα υπαρχει το χρημα και η εμπειρια…απο την toyota…στοιχειο που ζητουσε ο μικρος εταιρος και το μερακι που χαρακτηριζει την mazda σε οτι καταπιανεται με την αρτιοτητα στην κατασκευαστικη φινετσα
  Δεν αποκλειεται περα απο τα ηλεκτροκινητα που ειναι το μεγαλο ζητουμενο σημερα στο μελλον να δουμε μοτερ wankel αυτο που ετοιμαζουν για το RX οι τεχνιτες απο την χιροσιμα πιθανον και στα σπορ toyota απο την στιγμη που οι δυο ιαπωνες θα σκυψουν επανω του να λυσουν ενδελεχως ολα του τα προβληματα….αυτο θα ειναι πραγματικα μεγαλη ειδηση!

 • Christos Dimou

  Στον επόμενο τόνο η Mazda θα ανακοινώσει τη διακοπή εξέλιξης των κινητήρων Wankel.
  Στον μεθεπομενο τόνο θα αρχίσει να παρουσιάζει υβριδικά.
  Στον παραμεθεπομενο τόνο, ηλεκτρικά.

  Bye bye zoom, zoom.