Η General Motors ανακοίνωσε πως μέχρι το 2023 θα παρουσιάσει τουλάχιστον 20 νέα ηλεκτρικά οχήματα, μεταξύ των οποίων και δύο πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Ο Mark Reuss, επικεφαλής εξέλιξης προϊόντων και αντιπρόεδρος της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, είπε μεταξύ άλλων, πως η GM πιστεύει σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εν μια νυκτί.

Η GM θα υιοθετήσει μια διττή προσέγγιση στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ηλεκτρικών μπαταριών αλλά και την τεχνολογία των κυψελών καυσίμου υδρογόνου, με την GM να ανακοινώνει πλατφόρμα φορτηγών που την ονόμασε SURUS (Silent Utility Rover Universal Superstructure). Αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη διαφόρων οχημάτων, όπως ασθενοφόρα, φορτηγά και άλλα φορτηγά παράδοσης.

Η αμερικάνικη εταιρεία λάνσαρε πρόσφατα το Chevrolet Bolt, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Model 3 της Telsa. Οι αναφορές θέλουν αρχικά την GM να κατασκευάζει την croossover έκδοση του Bolt.