GP Ιαπωνίας 2017: Ο ταχύτερος γύρος

Σχετικά άρθρα

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, ο Valtteri Bottas δεν ανέβηκε στο βάθρο των νικητών. Σε αυτό πιθανότατα συνέβαλε και το γεγονός ότι πήρε ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση, λόγω μη προγραμματισμένης αλλαγής στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο Φινλανδός ξεκίνησε από την έκτη θέση, ακολουθώντας έτσι διαφορετική στρατηγική, μιας και ξεκίνησε με τη μαλακή γόμα και στη συνέχεια έβαλε τα πολύ μαλακά.

Με βάση τα παραπάνω, δε μας προξενεί εντύπωση ο 28χρονος έγραψε τον ταχύτερο γύρο, αφού φορούσε την πολύ μαλακή γόμα όταν το μονοθέσιο είχε κάψει πολύ καύσιμο και είχε ελαφρύνει. Ο Bottas ήταν στο κυνήγι του Daniel Ricciardo για την τρίτη θέση, πιέζοντας στο όριο στους τελευταίους γύρους. Συνεπώς, κατάφερε να γυρίσει τα 5,8 χιλιόμετρα της πίστας σε 1:33.144, έχοντας μέση ωριαία ταχύτητα 224,44 χλμ/ώρα.

Αυτός ήταν ο πρώτος του φετινός ταχύτερος γύρος και ο δεύτερος στην καριέρα του (μετά από αυτόν που σημείωσε στο Ρωσικό Grand Prix του 2014). Ο Kimi Raikkonen ήταν 31 χιλιοστά πιο αργός στον ταχύτερό του γύρο και ο Ricciardo ακολουθεί στην τρίτη θέση, με 1:33.694.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα