Vettel: Ο καλύτερος team-mate στην καριέρα μου είναι ο Kimi

Σχετικά άρθρα

Ο Sebastian Vettel δεν είναι από εκείνους τους οδηγούς που αλλάζουν εύκολα ομάδα. Το ντεμπούτο του Γερμανού έγινε με τη BMW-Sauber, το 2007, στο Αμερικανικό Grand Prix, προτού αναλάβει καθήκοντα για την Toro Rosso, στο Ουγγρικό Grand Prix της ίδιας χρονιάς. Και το 2008 συνέχισε με την ιταλική ομάδα, αλλά το 2009 έκανε το μεγάλο βήμα, υπογράφοντας με τη Red Bull.

Στο Milton Keynes έμεινε μέχρι και το 2014, για να μετακομίσει στο Maranello το 2015, αναζητώντας τίτλους με τη Ferrari. Οι τρεις βασικοί team-mates του Γερμανού είναι οι Mark Webber, Daniel Ricciardo και Kimi Raikkonen. Όταν ρωτήθηκε για το ποιος από τους τρεις είναι ο καλύτερος, απάντησε πως ο «Iceman» παίρνει την πρωτιά, λόγω του χαρακτήρα του.

Δεν επιλέγεις εσύ ποιον team-mate θα έχεις, και δεν πιστεύω ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Έτσι, δε μ’ ενδιαφέρει. Προφανώς, το κάνει πολύ πιο εύκολο όταν έχεις κάποιον που δουλεύει μαζί σου και νιώθεις σεβασμό. Ξέρεις, οι άνθρωποι τείνουν πολλές φορές να κάνουν τα πράγματα πολύ πιο περίπλοκα απ’ ό,τι είναι, ειδικά στη Formula 1, οπότε είναι καλό αν δουλεύεις με κάποιον που δεν έχει την πολιτική ή την σύγχυση μέσα του.

Από αυτή την άποψη, ο Kimi είναι ίσως ο καλύτερος team-mate που είχα ποτέ. Είναι αρκετά απλός, αλλά επίσης ήμουν πάρα πολύ καλά και με τον Daniel. Με τον Mark, προφανώς και είχαμε τις δυσκολίες μας. Επίσης, ήμασταν διαφορετική γενιά, οπότε από την αρχή δεν ήμασταν τόσο κοντά. Έτσι έχουν τα πράγματα.

Πιο κοντά από ποτέ έφτασε φέτος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη Scuderia. Φυσικά, μαθηματικά όλα μπορούν να γίνουν, αλλά, με 59 βαθμούς και τέσσερις αγώνες για το τέλος, τα πράγματα δε δείχνουν καλά για τον Seb. Ο ίδιος είναι πανευτυχής που αγωνίζεται για τη Ferrari και ακόμα περισσότερο όταν τα δίνει όλα στην πίστα.

Είναι χαρά μου και τιμή μου που τρέχω για τη Ferrari. Αλλά, θέλω να κερδίζω. Μετράει η ευτυχία στην επιτυχία; Μάλλον όχι. Αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι αν μπορώ να βγαίνω από το μονοθέσιο και να λέω ότι έκανα ό,τι μπορούσα και είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μου. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο να το βλέπω, να έχω την ομάδα πίσω μου, να βλέπω ότι κάνουμε πράγματα μαζί. Εκτός από την αγωνιστική πλευρά, υπάρχουν και οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο εργοστάσιο.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...