Λίγες ημέρες μετά τις ανησυχίες για το αν θα συνεχιστεί η παραγωγή του Astra στην Αγγλία, το PSA Group επιβεβαίωσε σήμερα ότι ετοιμάζεται να απολύσει 400 εργαζομένους από το εργοστάσιο της Vauxhall στο Ellesmere Port.

Η PSA αναφέρει ότι οι προκλήσεις των συνθηκών της ευρωπαϊκής αγοράς και η πτώση της αγοράς των επιβατικών αυτοκινήτων είναι η αιτία για την παραπάνω δυσάρεστη είδηση. Και το χειρότερο φαίνεται ότι δεν έχει έρθει ακόμα, καθώς είναι αρκετά πιθανό να υπάρχουν και εθελούσια έξοδος, καθώς το εργοστάσιο αναμένεται να λειτουργήσει με μία βάρδια ημερησίως.

Η νέα διοίκηση έχει, επίσης, προειδοποιήσει το εργοστάσιο ότι πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή του, αν θέλει να συνεχίσει να παράγει το Astra, όταν κλείσει ο κύκλος ζωής του τρέχοντος μοντέλο το 2021.

 • Christos Dimou

  Δυστυχώς τα δεξιοτιμονα δεν έχουν πια τον όγκο παραγωγής που θα μπορούσε να συντηρησει μια μάρκα.

 • gv

  αυτα ειναι τα ασχημα της υποθεσης αλλα μη ξεχναμε οι γαλλοι εχουν μια δουλεια να κανουν που η GM δε μπορεσε να κανει εδω καμια 10ετια τωρα..
  δεν υπαρχουν παντα μαγικες λυσεις δυστυχως..

 • Smartass

  Οι Αγγλοι ως γνωστόν έχουν κόλλημα με την παράδοση κλπ.
  Είναι όμως τεράστια διαχρονική υποκρισία (κατά την γνώμη μου) να παράγονται στην προκείμενη περίπτωση γερμανικά αυτοκίνητα και να φέρουν το όνομα Vauxhall προς χάριν του ενδόξου παρελθόντος.
  Του παλαιότερου κατασκευαστή αυτοκινήτων στην Μεγάλη Βρετανία.