Η Sony σε συνεργασία με την αστυνομική αρχή του Lincolnshire, της Αγγλίας, θέλησε να δει αν το πολυαναμενόμενο Gran Turismo Sport για το Playstation 4 θα μπορέσει να κάνει καλύτερους τους οδηγούς καταδίωξης του τμήματος.

Έτσι, οι αξιωματικοί πήγαν στο Silverstone για να γράψουν γύρους, και μετά κάθισαν πίσω από τα τιμόνια των κονσολών, ώστε να τρέξουν την πίστα μέσω του GT Sport, ενώ λάμβαναν οδηγίες για το πώς να κάνουν καλύτερους χρόνους. Στη συνέχεια, οι αξιωματικοί επανήλθαν στην πίστα, χρησιμοποιώντας τις συμβουλές που έμαθαν από το παιχνίδι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Lincolnshire, Shaun West, η εκπαίδευση προσέφερε έναν εναλλακτικό τρόπο συμπλήρωσης των υφιστάμενων διαδικασιών κατάρτισης, αλλά ποτέ δεν θα αντικαταστήσει τη “ζωντανή” εκπαίδευση στο αυτοκίνητο.

Η ανακοίνωση της αστυνομία τονίζει ξανά και ξανά ότι η οδήγηση σε προσομοιωτές είναι απλώς ένα πείραμα, ώστε να δει αν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί παράλληλα με την τακτική εκπαίδευση, και να δουν οι υπεύθυνοι αν οι προσομοιώσεις μπορούν πραγματικά να μεταφραστούν σε καλύτερα αποτελέσματα στον δρόμο.

Επίσης επισημάνθηκε ότι η Sony ανέλαβε εξολοκλήρου το κόστος, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν οι Βρετανοί φορολογούμενοι για την ημέρα που οι αστυνομικοί “έπαιζαν”.